Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

Hidradenitis suppurativa (HS)

Hudsykdommen hidradenitis suppurativa (HS) medfører store smerter og sosiale ufordringer. Hør hvordan Eva, Kristin og Geir lever med diagnosen.

Eva Leikvoll fikk HS da hun var 14 år gammel, men fikk ikke diagnosen før 10-12 år etter. For henne er stress det verste. Derfor jobber hun i dag i en halv stilling.

 

Kristin Windahl er medlem i HS-utvalget i Psoriasis- og eksemforbundet. Hun har hatt HS i omtrent 40, men fikk ikke diagnosen før for to år siden. I 20-årsalderen gikk det opp for henne at hun hadde en sykdom var veldig annerledes, og det hemmet henne.

 

 

Geir Karlsen måtte omskolere seg på grunn av diagnosen HS. Han er leder i HS-utvalget i Psoriasis- og eksemforbundet. Geir er opptatt av at sykdommen ikke styre livet hans, men merker at den begrenser ham spesielt når det kommer til fysisk aktivitet.

 

 

Filmene er laget av CatchLight Filmstudio og er et samarbeid mellom Psoriasis- og eksemforbundet og legemiddelfirmaet AbbVie i forbindelse med samarbeidsprosjektet «Hodet over vann» i 2017. 

 

Mer informasjon

På nettsiden Levmedhs.no finner du mer informasjon om HS og om hvordan det er å leve med denne hudsykdommen.

Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Fredrik Selmers vei 2, 0663 OSLO | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram