Åpent møte om elveblest

01.09.2014

Tirsdag 23. september leder Twitterlegen Wasim Zahid Psoriasis- og eksemforbundets kveldsmøte om elveblest i Oslo Kongressenter. Møtet varer fra kl. 18.00-21.00 og er en unik mulighet for deg som har kronisk elveblest til å lære mer om sykdommen og danne nettverk med andre i samme situasjon.

Elveblest kalles på fagspråket for urticaria (latin: irticatio, urere - som betyr å brenne). Man antar at ca. 20 % av den norske befolkningen har hatt et akutt utbrudd/anfall av sykdommen, med kløende og brennende vabler over store deler av hudoverflaten. Et lite mindretall av de som har akutte plager utvikler kronisk urticaria; en tilstand som kan strekke seg over flere år.

Kronisk elveblest kan være utfordrende å leve med. Hudsykdommen rammer i hovedsak unge voksne, og kan medføre betydelig redusert livskvalitet og problemer med skole og arbeid. Det eksisterer i dag ulike former for behandling, men mange som rammes mangler et felles forum hvor man kan samtale med andre i samme situasjon. Det finnes per i dag ingen egen pasientforening for pasienter med elveblest.

Psoriasis- og eksemforbundet har derfor, i samarbeid med legemiddelselskapet Novartis, tatt initiativ til et åpent kveldsmøte om elveblest. I møtet vil det bli satt fokus på informasjon om sykdommen, tilgjengelig behandling og mestring i dagliglivet. Det vil videre settes av tid til å stifte bekjentskap og utveksle erfaringer.

Program

Grunnet forhåndsbestilling av lokale, er det viktig at PEF mottar påmelding fra deltakere i forkant. Du kan enkelt melde deg på ved å fylle inn skjemaet under.

For spørsmål om seminaret, ta kontakt med PEF-sekretariatet på e-post post[at]pefnorge.no eller tlf. 23 37 62 40.

Påmeldingsfrist: 23. september.

Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.

Oslo Kongressenter har adresse Youngsgt. 11, midt i Oslo Sentrum. Her kan du se kart.

Tilbake