Årets siste Hud & Helse

06.12.2018

15. desember sendes det siste nummeret av Hud & Helse i år. Magasinet inneholder flere saker som er rettet mot ungdom.

Bilde: Årets siste Hud & Helse

Snart sendes Hud & Helse nr. 4 i 2018 til medlemmer og andre abonnenter.

Ungt fokus

Mye av stoffet denne gangen er rettet mot de unge, og flere fra PEF-ung har bidratt både med bilder og tekst. 

I hovedsaken møter du Nicolai Krossøy. 24-åringen kommer fra Masfjorden som ligger utenfor Bergen og grenser til Sogn og Fjordane og er medlem i PEF-ung. Han har hatt psoriasis siden han var 11 måneder gammel og forteller om hvordan det er å leve med en hudsykdom.

–  Det at jeg har en synlig hudsykdom har også gjort at jeg ikke kommenterer andres utseende heller. Jeg kan sette meg inn i hvordan det er å ha noe synlig på huden, som for eksempel kviser eller en hudsykdom, sier han.

Nicolai råder unge med hudsykdommer om å være åpen om hva du har. Dessuten sier han at det kan være fint å ha noen venner som du kan snakke med om hudsykdommen, som forstår hva du går igjennom og hva som kan være vanskelig. 

I tillegg inneholder magasinet dette:

  • Det er nå kommet et behandlingstilbud for gravide og ammende kvinner som har moderat eller alvorlig psoriasis. Det er en utvidelse av det biologiske legemiddelet Cimzia. Annlaug Torgersen er gravid og synes det er fantastisk at det er kommet en medisin som kan brukes av gravdie og ammende med alvorlig psoriasis. 
  • Det har vært valg både i PEF-ung og Psoriasis- og eksemforbundet, nå er nytt styre og ny leder på plass.
  • Møt vår nye forbundsleder Tord Johansen i sin første lederartikkel i Hud & Helse og i et intervju.
  • Råd og tips om seksualitet når du har en hudsykdom. Mette Mørken sitter i rullestol. Hun sier at funksjonsnedsettelsen må ikke begrense deg. 
  • Har du hørt om generasjon prestasjon om unge i dag? Psykologiprofessor Ole Jacob Madsen mener at merkelappen ikke passer helt.
  • Det er vinter og kaldt, og vi får høre at da er det ull som gjelder. Men er det virkelig slik for alle? For Ada Danielsen (7), som har atopisk eksem, er det ikke slik. 
  • Hvordan bestemmer vi i Norge hva slags medisin som skal få offentlig finansiering? Det er en møysommelig og komplisert prosess, og det handler ikke bare om penger.
  • Funn i en amerikansk studie viser at spebarn med atopisk eksem som eksponeres for kost med peanøtter, minsker allergi.

Mer om Hud & Helse

Ønsker du mer informasjon om Hud & Helse eller bli abonnent på magasinet: Les mer på Hudportalen.no

Tilbake