Anette ble mobbet - nå hjelper hun andre!

20.05.2017

Det viktigste er kunnskap om psoriasis, både for å bryte ned stigma og for å leve best mulig med egen sykdom.

Bilde: Anette ble mobbet - nå hjelper hun andre!

Psoriasis- og eksemforbundets tillitsvalgte jobber for å spre kunnskap om psoriasis, og i dag deltar Anette, Mohammed og Gudbjørg i VG med kampanjen Spør om psoriasis. Med et stort engasjement for opplysningsarbeid, deler de hvordan det er å leve med psoriasis og hvordan de har blitt møtt igjennom ungdommen.

I undersøkelsen Clear about Psoriasis kommer det frem at mer enn åtte av ti med psoriasis i Norge føler seg diskriminert. Dette er tall som ikke overasker Gudbjørg, når man møter blikk på gata føler man at man blir sett ned på. Stigma rundt psoriasis kan ikke brytes uten bedre kunnskap om sykdommen, både blant helsepersonell og i resten av befolkningen. Kanskje vil også bedre kunnskap gjøre det enklere for de en av tre som unngår intime relasjoner på grunn av psoriasis? 

Anette, Gudbjørg og Mohammed trekker frem hvor viktig det er å ha noen å snakke med. Både støtteapparatet de har igjennom venner og familie, og personene de deler erfaringer med og som de har møtt igjennom PEF-ung. Å ikke stå alene med ting når det blir vanskelig, kan utgjøre en stor forskjell.

Les hele saken Anette (23) ble mobbet - nå hjelper hun andre i dagens papirutgave av VG eller på VG.no.

Tilbake