Avlyser behandlingsreiser ut juni

20.01.2021

På grunn av koronasituasjonen har Seksjon for behandlingsreiser bestemt å kansellere alle behandlingsreiser til og med juni 2021.

Bilde: Avlyser behandlingsreiser ut juni

Kanselleringen fører til at personer med psoriasis og psoriasisartritt og barn med eksem som fikk innvilget behandlingsreise til utlandet i vinter og vår, ikke får dra.

Leder Hilde Mogan ved Seksjon for behandlingsreiser ved Oslo universitetsykehus utdyper i en epost til Psoriasis- og eksemforbundet at avgjørelsen handler om usikkerheten med smittesituasjonen, vaksinedekning og eventuelle restriksjoner i Norge og Europa.

Avgjørelse i mai

I midten av mai vil Seksjon for behandlingsreiser avgjøre om reisene i juli og i høst vil gå som planlagt. Dette gjelder høstgruppene med barn med atopisk eksem og personer med psoriasis og psoriasisartritt.

Søknader fra personer med psoriasis er gyldig i kun tre måneder. De må derfor søke om å få innvilget behandlingsreiser på nytt. Dersom turene går som planlagt til høsten, tar seksjonen imot søknader fra juni.

Seksjonen opplyser på nettsiden sin at det planlegges å flytte barne- og ungdomsturene for psoriasis til høsten 2021. Ny søknadsfrist for barn og ungdom blir 1. juli 2021, hvis det ikke skjer noen endringer på grunn av koronasituasjonen. 

For voksne med revmatiske sykdommer (inkludert psoriasisartritt) som søkte om behandlingsreiser til fristen 1. mars 2020 og januar og februar 2021, vil bli flyttet. Og de som får innvilget  behandlingsreise andre halvår 2021, vil motta tilbudsbrev i juni. 

NB: Søknadsfristen 1. mars 2021 for revmagruppene (psoriasisartritt) vil seksjonen kun ta imot søknader fra pasienter som ikke søkte 1. mars 2020.

– Bekymret

Psoriasis- og eksemforbundet har forståelse for at seksjonen har bestemt seg for å avlyse behandlingsreiser ut juni, men er bekymret for konsekvensene av kanselleringen.

– Vi er bekymret for at mange nå opplever en knalltøff vinter. Mange melder om økt medisinbruk og tøffe tider både fysisk og psykisk, sier forbundsleder Tord Johansen.

Generalsekretær Mari Øvergaard understreker at hun respekterer avgjørelsen til Seksjon for behandlingsreiser.

– Vi har selvfølgelig full forståelse for avlysningen, og ser frem til at tilbudet skal komme i gang igjen så snart det er forsvarlig, sier hun.

Les mer på nettsiden til Seksjon for behandlingsreiser

 

 

Tilbake