Digital markering om psoriasis

23.10.2020

I år markerer vi Verdens psoriasisdag med en digital TV-sending 29. oktober kl. 19.30. Det blir samtaler om psoriasis og samvalg. Og så skal vi en tur til Finnmark for å møte en musiker.

Bilde: Digital markering om psoriasis

Du kan se TV-sendingen 29. oktober kl. 19.30 på hudportalen.no og på våre sider på Facebook og YouTube.

Her kan du se sendingen: https://youtu.be/TU3ABZnvhT8​

Vi har tatt årets slagord "Vær informert" (Be informed) for verdensdagen fra det internasjonale psoriasisforbundet på alvor, og satt sammen et program som inneholder noe for hodet og hjertet.

Kjetil Askeland leder sendingen. Han er lege og kjent som programleder i NRK-programmet "Hva feiler det deg?".

Program

  • Regissør Dag Johan Haugerud og skuespiller Trine Wiggen snakker om forholdet mellom en regissør og skuespiller. Er det noen paralleller til relasjonen behandler og pasient?  
  • Samvalgsforsker Anja Fog Heen forteller om hvor langt vi er kommet med dette med å få til samvalg. Er det egentlig mulig å legge til rette for samvalg, denne pasientrettigheten som betyr at pasienten skal være med å velge behandling? 
  • Hudlege og forsker Øystein Sandanger kan fortelle oss om hva som rører seg på behandlings- og forskningsfronten på psoriasis.
  • Elisabeth Bakken gir oss et innblikk i hvordan det er å leve med psoriasis.
  • Musiker Tara Lill Flåten Nicolaisen fra Lakselv i Finnmark har psoriasis. Vi får høre hvordan hun synes det er å ha en kronisk hudsykdom.

TV-sendingen er økonomisk støttet av legemiddelfirmaene AbbVie og Leo Pharma.

 

Tilbake