Eksemdagen 2020

13.09.2020

14. september 2020 er Verdens eksemdag. Vi markerer dagen med en ny animasjonsfilm for å fremme hudvennlig håndvask, slik at vi kan lettere ta vare på hendene våre i koronapandemien.

Bilde: Eksemdagen 2020

I Norge har cirka én av ti håndeksem. Med hyppig håndvask vil trolig flere av oss få tørre hender og håndeksem. 

Psoriasis- og eksemforbundet er bekymret for hva smittevernsrådet om hyppig håndvask og hånddesinfeksjon gjør med hendene våre.

Såre og irriterte hender

– Det er flere enn oss som nå opplever at hendene blir såre og irriterte. Offentlige steder bør tenke på det når de kjøper inn såpe og krem, sier Helle Vestby Talmo, leder for eksemutvalget i PEF.

Psoriasis- og eksemforbundet markerer Verdens eksemdag 14. september med å lansere en animasjonsfilm om hudvennlig håndvask.

Animer har produsert filmen som er støttet av Stiftelsen Dam.

Her kan du se filmen:

– Vi ønsker å bruke denne dagen til å minne om at vi er spesielt utsatt for å få håndeksem fordi vi vasker hendene våre så mye for å hindre smitte av koronaviruset. Håndeksem er ikke er farlig, men det kan være smertefullt og påvirke livskvaliteten din, så det er viktig å huske på å ta vare på hendene våre i denne perioden, sier generalsekretær Mari Øvergaard i Psoriasis- og eksemforbundet.

Samarbeid om råd og tips 

Psoriasis- og eksemforbundet har samarbeidet med Hudlegeforeningen – Norsk forening for dermatologi og venerologi (NFDV) om råd og tips for hudvennlig håndvask.

Her kan du lese mer om disse rådene

Tilbake