Endelig en lege i Helse- og omsorgs-departementet!

01.07.2008

Kommunelege i Øksnes i Nordland, Ellen Birgitte Pedersen (55), ble sist fredag utnevnt til statssekretær for helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Tidligere helse- og omsorgsminister, Sylvia Brustad, måtte tåle kritikk for at hun ikke hadde noen leger med i ledelsen av Helse- og omsorgsdepartementet. Brustad fikk også kritikk for sitt manglende fokus på primærhelsetjenesten.
Det var Kongen i statsråd som tidligere i dag utnevnt kommunelege Ellen Birgitte Pedersen (55) som statssekretær for statsråd Bjarne Håkon Hanssen i Helse- og omsorgsdepartementet.

Kommunelege og univeristetslektor
Ellen B. Pedersen kommer fra stillingen som kommunelege i Øksnes i Nordland, og er også universitetslektor ved Universitetet i Tromsø. Hun har fra 2006 til nå vært leder av samhandlingsgruppa for primærhelsetjenesten i Helse Nord, og har tidligere vært styreleder for Hålogalandssykehuset og medlem av styret for Nordlandssykehuset.

SV-bakgrunn
Pedersen har også vært kommunestyrerepresentant og formannskapsmedlem for SV i Øksnes, fylkestingsrepresentant for SV i Nordland og leder i Nordland SV.

(Kilde – Dagens Medisin)

Tilbake