Extra-rekord i fjor!

06.06.2008

Nordmenn spilte Extra for 874 millioner kroner i fjor. Det er ny rekord og betyr mer penger til frivillige organisasjoner.

– Omsetningen i Extra-spillet har gått opp fra 15 til 20 millioner kroner i uka etter at spillet ble lagt om i fjor høst. Det er en økning på mer enn 30 prosent, sier merkevaresjef Tina Thorsen i Norsk Tipping.

– Fortsetter denne utviklingen, kan vi i år dele ut opp mot 230 millioner kroner til frivillige organisasjoner som jobber med å bedre folks fysiske og psykiske helse, sier generalsekretær Anne-Kari Holm i Helse og Rehabilitering.

– Hittil har vi innvilget hver fjerde søknad om støtte. Rekordomsetningen for Extra gjør det mulig å støtte enda flere gode prosjekter i år, legger hun til.

Flere vinnere

Helse og Rehabilitering var spent på spillernes reaksjon etter at spillet ble forandret sist høst. Vinnersjansene ble fordoblet, samtidig som prisen per spill økte fra 20 til 30 kroner. – Spillerne har reagert veldig positivt. Omleggingen har ikke ført til at vi har mistet spillere, sier Tina Thorsen i Norsk Tipping.


Hvem spiller Extra?

Nærmere 400.000 spillere satser i snitt 55 kroner på Extra hver uke. Det vil det si at de kjøper ett eller to spillebrett hver. 350 000 av disse er såkalte lojale spillere, som spiller regelmessig. Extra har mange lojale spillere sammenlignet med andre spill, og mange av disse forklarer dette med at de er opptatt av det gode formålet. Gjennomsnittsalder på spillerne er 50 år og kjønnsfordelingen er 44 % menn og 56 % kvinner. Det er flere som ser tv-trekningen enn som spiller Extra. Seertallet svinger mellom 400 000 og 500 000, med store sesongsvingninger.

Eldrekonferanse 2009

Helse og Rehabilitering ønsker flere søknader på prosjekter rettet mot eldre. Aktuelle tema tas opp på egen konferanse i januar 2009.

Tilbake