Film: Å leve med psoriasisartritt

12.10.2017

Lise har levd med psoriasisartritt i fem år. Se hennes historie.

Bilde: Film: Å leve med psoriasisartritt

33 år gamle Lise har levd med den revmatiske sykdommen psoriasisartritt (PsA) i fem år. I en film som er laget i forbindelse med Verdens Revmatikerdag 2017 forteller hun sin historie fra de første symptomene til hun kom seg gjennom det gjennom blant annet å trene.  Hun kom over et prosjekt hvor målet var å sykle Birken i 2013. 

– Jeg ble tent på tanken og bestemte meg for å melde meg på, koste hva det koste ville! Jeg ville gjøre mitt for å få en best mulig hverdag med PsA, sier hun i filmen.

Filmen er et samarbeid mellom Norsk Revmatikerforbund, Psoriasis- og eksemforbundet og Novartis.

Se hele filmen her!

Alt startet høsten 2012 da Lise Grinaker (31) fikk sin første sønn. Han fikk en tøff start på livet og måtte igjennom en hjerteoperasjon rett etter fødselen. Like etter merket Lise de første symptomene på den revmatiske sykdommen psoriasisartritt (PsA).

Det begynte med en vond finger, men utviklet seg raskt. Hun kunne være støl i en hel uke etter en liten trilletur, og etter hvert ble ryggen så vond at beina sviktet under henne. Faren til Lise har lenge hatt PsA, og symptomene virket veldig kjent. 

– Jeg gikk til legen og fortalte hvordan jeg hadde det og sa at det mest sannsynlig var PsA. Men blodprøvene på legekontoret ga ikke utslag, så jeg ble blankt avvist.

Foto: Bjørn T. Stokke

Tilbake