Forsker på psoriasis og covid-19

10.05.2020

Hvis du har psoriasis, kan du delta i en undersøkelse for å hjelpe leger og forskere å forstå hvordan koronapandemien påvirker hudsykdommen.

Bilde: Forsker på psoriasis og covid-19

Studien heter PsoProtectMe, og formålet med den er å kartlegge hvordan covid-19-infeksjon påvirker pasienter med psoriasis. Dessuten ønsker man å finne ut om pasienter med psoriasis er spesielt utsatt for covid-19. 

Kartleggingen gjelder særlig hvordan immunmodulerende behandling (som biologiske legemidler) og komorbiditeter (følgesykdommer) påvirker utfallet av infeksjon.

Fyll ut skjema 

Hvis du har psoriasis og om du har symptomer på koronaviruset eller ikke, kan du delta i studien PsoProtectMe ved å fylle ut et skjema som du finner her:  https://psoprotectme.org/

Det går også an å be din lege om å fylle ut et skjema. De fyller ut et skjema i PsoProtect, som de finner på nettsiden https://psoprotect.org/

Det er et stort team av hudleger og forskere som har igangsatt studien, og PsoProtect-teamet kommer fra flere engelske hudforskningsmiljøer ved St John’s Institute of Dermatology, Guy’s and St Thomas’ Hospital London og The Dermatology Centre, University of Manchester.

I tillegg pasientrepresentanter fra den engelske psoriasisorganisasjonen The Psoriasis Association (UK).

PsoProtect-teamet ledes av en komite og er støttet av et eksempertråd på forskning og globale helseorganisasjoner og pasientforeninger. 

Planlegges studier i Norge

I Norge planlegges det studier på covid-19 på sikt, men per i dag ønsker hudleger og forskere her hjemme å bidra til denne registreringen som allerede er kommet igang. 

Tilbake