Fortsatt usikkert om behandlingsreiser

05.01.2022

På grunn av økende koronasmitte, er Seksjon for Behandlingsreiser ved Oslo universitetssykehus usikker på om de første gruppene kan reise i slutten av januar.

Bilde: Fortsatt usikkert om behandlingsreiser

Seksjon for Behandlingsreiser skriver på sin nettside at mye fortsatt er usikkert om smittesituasjonen, vaksinedekningen og eventuelle restriksjoner i Norge og i Europa. Ifølge seksjonen er det derfor fortsatt vanskelig å vite om ordningen med behandlingsreiser kan starte opp i slutten av januar.  

Planen er å starte opp igjen med behandlingsreiser fra slutten januar 2022. Nærmere informasjon om det starter opp igjen i januar blir publisert på seksjonens nettside.

Her finner du nettsiden til Seksjon for Behandlingsreiser 

Endret til én søknadsfrist

Seksjon for Behandlingsreiser gjør oppmerksom på at søknadsfrist for programmet atopisk eksem (barn) er endret til én søknadsfrist per år.

1. september er den nye søknadsfristen.

Behandlingsreisene fra 2022 vil være tre uker for alle grupper.

Koronaregler ved behandlingsreiser

Seksjonen får ofte henvendelser som uttrykker at det er «tryggere» å reise med Behandlingsreiser til utlandet enn å reise privat til utlandet. Seksjonen presiserer at de som på denne ordningen må forholde seg til de samme reglene ved utenlandsreiser som alle andre reisende.

Lurer du på hvilke koronaregler som gjelder om behandlingsreiser under koronapandemien?

Her finner du et informasjonsskriv om behandlingsreiser og Covid-19

Her finner du Folkehelseinstituttets råd og regler ved innreise til Norge

Tilbake