Fremstiller hudsykdommer i aktserie

26.10.2017

I forbindelse med Verdens Psorisasisdag donerer fotostudent Anna Løvlund en fotobok med aktbilder om hudsykdom, kropp og identitet.

Bilde: Fremstiller hudsykdommer i aktserie

Anna Løvlund (21) er student ved Fotofagskolen i Trondhem. Som et skoleprosjekt valgte hun å lage en håndsydd fotobok med en aktserie på 16 bilder. Boken er ca. 12,5×20,5cm stor, og boksen den ligger i er ca. 14×22cm stor.

Hun auksjonerer bort ett eksemplar av boken i forbindelse med Verdens Psoriasisdag. Auksjonen foregår på Facebook fra og med torsdag 26. oktober kl. 19.00 til onsdag 1. november kl. 21.00.

Minstepris er 300 kroner.  

Derma

Boken heter Derma, som kommer fra gresk og betyr "hud". Den tar for seg de som har eller har hatt hudproblemer, enten det er psoriasis, atopisk eksem, pityriasis rosea, allergi, akne eller føflekker som kan gi kreft.

– Utslett og flekker som dette er noe som ofte blir sett på som stygt og som gjerne holdes skjult. Jeg har jobbet med å gjøre flekkene til noe fint. Dette er også et fotoprosjekt jeg kommer til å fortsette med. Jeg har selv atopisk eksem, og det er derfor jeg er opptatt av dette temaet, forteller Løvlund.

Boken er håndsydd, og med andre ord er ikke dette en masseprodusert produkt.

– Dermed blir hvert eksemplar litt forskjellig, og derfor unikt. Og for øyeblikket finnes det kun to eksemplarer. 

Ville skape et annet uttrykk

 Hun fikk ideen til aktprosjektet i fjor, og i Hud & Helse nr. 3 kan du lese et intervju med henne.

 – Første gang jeg tenkte på dette var i fjor, da 2. klassingene på skolen hadde sin aktutstilling. Noen av elevene hadde jobbet med klassiske formstudier av kroppen, men jeg ville forsøke å gjøre det litt mer spennende. Ved å fokusere på hudsykdommer kunne jeg skape et annet uttrykk og på samme tid belyse et viktig tema. Jeg har hatt atopisk eksem selv siden jeg var liten, og jeg merker at det å ha et utbrudd gjør noe med deg. Du blir sliten og føler deg hverken «best» eller «penest». Målet med dette prosjektet var å gjøre flekkene fine, og vise at utslett kan være vakkert selv om det er rødt og klør, sier hun til Hud & Helse.

 

Tilbake