Global psoriasisundersøkelse

29.10.2020

Den internasjonale psoriasisorganisasjonen lanserer en digital spørreundersøkelse om psoriasis.

Bilde: Global psoriasisundersøkelse

Målet med undersøkelsen er å rektruttere over 5 000 mennesker med ulike typer psoraisis over hele verden.   

Det internasjonale psoriasisforbundet (IFPA) samarbeider med legemiddelfirmaet Novartis om undersøkelsen. 

IFPA håper at undersøkelsen vil gi data og kunnskap som vil bedre livskvaliteten og håndtering av behandling av diagnosen. Dessuten er målet for IFPA at datamaterialet fra undersøkelsen kan sørge for bedre muligheter og virkemidler, slik at psoriasispasienter kan søke den rette omsorgen og helsepersonell som gir dem en bedre behandling.  

Kunnskapsrike pasienter

Det internasjonale psoriasisforbundet understreker at velinformerte pasienter kan bedre håndtere sin sykdom og motivere dem. I tillegg vil det også hjelpe organisasjoner og talspersoner til å påvirke beslutningstakere og leger til å gjennomføre endringer.

Viktig informasjon i det arbeidet inkluderer også forslag som kom frem i Verdens helseorganisasjons globale rapport i 2016 om psoriasis for å bedre livskvaliteten for personer som lever med psoriasis. 

Vær informert!

Slagordet for årets Verdens psoriasisdag 29. oktober er "Be informed" (Vær informert). Med det ønsker IFPA å gi oppmerksomhet om psoriasis og psoriasisartritt i et globalt politisk perspektiv. 

IFPA sier påpeker i sitt grunnlagsdokumet for årets verdensdag at nøkkelen til suksess er informasjon, og at informerte pasienter, pasientorganisasjoner, talspersoner, medisinske fagfolk og forskere og samfunn har innflytelse til å bedre dramatisk livskvaliteten for mennesker som lever med psoriasis og psoriasisartritt. 

Digital sending

Psoriasis- og eksemforbundet har tatt årets slagord på alvor og inviterer til en digital TV-sending torsdag 29. oktober kl. 19.30.

Du kan se sendingen ved å gå inn på denne linken: https://youtu.be/TU3ABZnvhT8​

 

 

 

Tilbake