Hud & Helse med hovedsak om klimabehandling

06.06.2018

Magasinet Hud & Helse nummer to inneholder blant annet stoff om behandlingsreiser, undersøkelse om kronisk urtikaria og reise- og soltips.

Bilde: Hud & Helse med hovedsak om klimabehandling

Snart sendes Hud & Helse nr. 2 –  2018 til medlemmer og andre abonnenter. 

Klimabehandling

Hovedsaken denne gangen er behandlingsreiser, og vi spør om biologisk medisin vil føre til endringer i tilbudet og i gruppen som får mulighet til å reise. På helsesenteret Valle Marina på Gran Canaria følger pasienter på psoriasisprogrammet godt med på utviklingen av de nye medisinene. Hudlege Jan Torssander lurer på om det vil bli lettere for folk med lett eller moderat psoriasis å få muligheten til klimabehandling. Ida Eldevik har vært inne på tanken, men tenker at akkurat nå er det nok for henne å bruke kortisonkremer og smøring mot psoriasisen.

I tillegg inneholder magasinet dette: 

  • En studie om kronisk utrikaria som viser at denne pasientgruppen kan få et mye bedre liv med strukturert oppfølging av sykdommen. Overlege Ellen Cathrine Pritzier ved hudavdelingen på Stavanger universitetssykehus HF deltok i den globale studien.
  • Petter Gjersvik, leder i Norsk forening for dermatologi og venerologi skriver i spalten sin om måling av effekten av behandlingen for pasienter som har ikke-dødelige sykdommer som psoriasis og atopisk eksem. «Det som er viktig for pasientene må måles –ellers blir det lett neglisjert. Skåringsskjemaer, blodprøver, bildediagnostikk og laboratorieeanalyser er viktig nok, men ikke alene», sier han. 
  • Vet du hva du må huske på når du reiser med medisiner på fly? Vi gir deg flere gode tips om det og andre reise- og soltips.
  • Dupixent er det første biologiske legemiddelet mot alvorlig atopisk eksem. I Danmark har medisinen vært prøvd ut i noen måneder, og i Norge er den til vurdering hos Statens legemiddelverk.
  • En helsefagstudent skriver bacheloroppgave om hidradenitis suppurativa og vil gjerne komme i kontakt med flere som har HS.
  • Den tidligere argentinske TV-profilen Silvia Fernández Barrio opplevde at hun ikke fikk behandlingen hun trengte for sin psoriasis. Det inspirerte henne til å starte det argentinske svaret på Psoriasis- og eksemforbundet.
  • Visste du at Instagram sensurerte emneknaggen #psoriasis. Nå blåser PEF-ung liv i den.
  • På landsmøtet i Psoriasis- og eksemforbundet i oktober velger forbundet nytt sentralstyre. Vi presenterer de foreslåtte medlemmene.
  • Fylkeslaget PEF Oppland feirer 40 år i år og feirer jubileet med flere arrangementer.
  • «Er det virkelig slik at man kan blir så syk av sin egen livssituasjon? Jeg tro det.» Kine Sandsengen Darell har atopisk eksem og forteller om hvordan hun takler det.

God lesing!
 

 

Tilbake