Hud & Helse nr. 3

13.09.2019

Synes du det er dyrt å være kronisk syk? I årets tredje utgave av Hud & Helse finner du forhåpentligvis relevante råd og tips.

Bilde: Hud & Helse nr. 3

Hud & Helse nr. 3 – 2019 inneholder mye økonomistoff.

Du får råd og tips om ulike økonomiske ordninger, som kanskje kan hjelpe deg og din økonomiske situasjon. I en artikkel luftes tanken om helseutgifter og tjenester bør sees på som investeringer for samfunnet og den enkelte. Og vi møter en 36 år gammel kvinne som er ufør og fikk mindre i yrkesskadeerstatning på grunn av en uenighet som psoriasisartritt er en følge av psoriasisen hennes.

I denne utgaven har vi en reportasje om atopisk eksem i Mexico. Dette er en hudsykdom som vokser i det latiamerikanske landet, og at mange byer sliter med forurensing gjør det ikke akkurat lettere.

Vi har sender et bilag sammen med Hud & Helse nr. 3. Det er magasinet Atopiker. Under overflaten på alvorlig atopisk eksem, som er et magasin laget av legemiddelfirmaet Sanofi Genzyme. Flere fra Psoriasis- og eksemforbundet er bidragsytere. 

I tillegg inneholder magasinet dette:

  • En aktuell pasientstudium i Sverige undersøker sammenhengen mellom tarmbakterier og psoriasis. 
  • Professor og tidligere hudlege Petter Gjersvik argumenterer for at det biologiske legemiddelet dupilumab må tas i bruk i Norge.
  • Norske hudpasienter skiller seg ut i en europeisk undersøkelse om hudsykdommer og mental helse. De norske pasientene har en høyere risiko for å få angst og depresjon, viser funnene.
  • Nye studier viser at forekomsten av atopisk eksem hos barn og voksne kan være lik. 
  • Forbundsleder Tord Johansen i Psoriasis- og eksemforbundet har vært på internasjonale møter på IFPA og Europso i sommer, og forteller om sitt første møte med organisasjonene.
  • Med stor pågang til årets PEF-ung-tur til fornøyelsesparken Liseberg i Gøteorg, ble arrangementet en suksess for store og små.
  • PEF-ung overrasket politikere under debatten "Ta oss på alvor" som ble arrangert under Arendalsuka i år.
  • Tillitsvalgte Trine Knudtzon har vært på EULAR-konferansen om forskning på psoriasisartritt. Her var det mye spennende, syntes hun.

Mer om Hud & Helse

Ønsker du mer informasjon om Hud & Helse eller bli abonnent på magasinet: Les mer på hudportalen.no

 

Tilbake