Hva skjer fremover?

06.08.2020

Høsten i Psoriasis- og eksemforbundet er snart i gang. Organisasjonskurs, mestringsskoler, HS-seminar og podkast er noe av det som som står på dagsorden.

Bilde: Hva skjer fremover?

Årets representantskapsmøte og organisasjonskurs arrangeres i helga 11.-12. september på Thon Hotel Opera i Oslo sentrum. Selve representantskapsmøtet avvikles fredagen og lørdagen. Søndagen arrangeres et fag- og organisasjonskurs for tillitsvalgte i Psoriasis- og eksemforbundet (PEF).

På kurset vil vår nye generalsekretær, Mari Øvergaard, presenteres. Ellers blir ulike temaer tatt opp som blant annet ny behandling mot atopisk eksem, fordeler og ulemper med biologisk medisin og rettigheter.

Det blir også en oppdatering om hvordan fylkessammenslåingen er gjennomført i PEF. 

Her finner du det foreløpige programmet

Tromsø, Trondheim og Bergen

I høst arrangerer vi tre mestringsskoler for medlemmer med alle "våre" diagnoser, og på kursene får deltakerne råd og tips om hvordan det går an å leve bedre med sin kroniske sykdom.

Alle kursene avvikles i tråd med de nasjonale smittevernreglene.

Først ut er mestringsskolen i Tromsø, som går av stabelen helga 26.-27. september på Scandic Ishavshotell. Kurset er gratis, og medlemmer i Psoriasis- og eksemforbundet i Nordland, Troms og Finnmark kan delta. Deltakerne betaler selv reiseutgiftene.

Her finner du informasjon og påmelding til kurset i Tromsø

Senere i høst er det mulig for medlemmer i PEF Trøndelag å delta på mestringsskolen i Trondheim. Kurset arrangeres 17.-18. oktober på Scandic Hell. 

Her finner du informasjon og påmelding til kurset i Trondheim

Senere samme måned blir det mestringsskole i Bergen helga 31. oktober-1. november på Thon Hotel Bergen Airport. Dette kurset er åpent for medlemmer PEF Vestland og Rogaland.

Her finner du informasjon og påmelding til kurset i Bergen

De tre mestringsskolene er støttet av legemiddelfirmaene AbbVie, Janssen-Cilag, Leo Pharma og Perrigo Norge. 

HS-seminar i sør

Lenger sør i landet blir det et tilbud til våre medlemmer med diagnosen hidradenitis suppurativa (HS). Helga 16.-18. oktober arrangeres HS-seminar på Clarion Hotell i Kristiansand. Det blir både faglig og sosialt innhold, og tanken er at da kan personer med HS treffe hverandre og utveksle erfaringer om å leve med denne hudsykdommen.

Program og påmelding kommer.

Seminaret er støttet av Stiftelsen Dam.  

Podkast

Rett før sommeren lanserte vi vår podkast Hudpodden. Første episode handlet om sommerkroppen, og nå i august legger vi ut andre episode. Den handler om hudsykdommer og koronaviruset. 

I episoden møter vi hudlege Jon Anders Halvorsen som blant annet snakker om hvordan behandlingen av hudsykdommer har utviklet seg og hva som er viktig å tenke på for deg som bruker medisiner som gir nedsatt immunforsvar i disse koronatider. 

Her finner du episodene i Hudpodden

Diagnosedagene

I år vil vi også markere våre diagnosedager. Først ut er Eksemdagen 14. september, og 1. oktober markerer vi Verdens urtikariadag 29. oktober Verdens psoriasisdag. Detaljene om dette vil vi informere om etter hvert.

Vi håper på ulike lokale markeringer rundt omkring i landet både på diagnosedagene og ellers i høst.

Høsten til PEF-ung

For PEF-ung blir det en aktiv høst i år. Helga 23.-25. oktober arrangeres PEF-ungs ungdomskonferanse og landsmøte. 

Temaet for ungdomskonferansen er "Ta oss på alvor". Konferansen er fredag ettermiddag og hele lørdag. Søndag gjennomføres landsmøte. 

Her kan du lese mer om konferansen og landsmøtet

PEF-ung er for tiden i gang med å ferdigstille spesialutgaven av The Urban Legend om hudsykdommer. I spesialutgaven blir leseren bedre kjent med livet med psoriasis, hidranitis supprativa (HS) og atopisk eksem.

Her kan du lese mer om tegneserien om hudsykdommer

 

 

 

 

Tilbake