- Jeg vil ikke gjemme meg bort

28.10.2014

Psoriasis- og eksemforbundet (PEF) ladet opp til Verdens Psoriasisdag med deltakelse i God Morgen, Norges helsemagasin tirsdag 28. oktober. Tema var psoriasis, og PEF var representert ved hudlege Kåre Steinar Tveit og Hilde Mellum.

– Jeg fikk diagnosen psoriasis da jeg var 10-11 år og psoriasisartritt som 19-åring. Mest av alt har mitt fokus vært å leve som alle andre, ikke gjemme meg bort og skjule meg, sa Hilde Mellum til tv2.no i en forhåndsomtale til programmet.

 Sendingen startet kl. 08.10 tirsdag morgen, og omhandlet primært psoriasis med fokus på utbredelse, alvorlighetsgrad og behandling. De to gjestene fortalte om egenpleie i form av smøring, demonstrerte lysbehandling ved hjelp av en medbrakt lyskam, og orienterte om biologisk behandling.

– Jeg setter en sprøyte hver 8. uke og så tar jeg tabletter en gang i uken. Nå holder jeg meg veldig bra, og det var først da jeg forsøkte biologisk behandling at huden min ble helt fin, sa Hilde Mellum som har blitt behandlet med et biologisk legemiddel i ca. ti år.

 I etterkant av programmet deltok Tveit, som er seksjonsoverlege ved hudavdelingen på Haukeland Universitetssjukehus, og psoriasispasient Hilde Mellum i nettmøte på TV2.no. Det ble sendt inn en rekke spørsmål fra publikum, og representantene rakk kun å besvare et utvalg av disse inntil nettpraten ble avsluttet kl. 10.00.

Du kan lese alle svarene som ble gitt i nettmøtet ved å følge denne linken til TV2 God Morgen Norges nettsider.

Tilbake