Kansellerer alle behandlingsreiser

01.09.2020

Det blir ingen behandlingsreiser til utlandet resten av året. I september eller oktober avgjøres det om det er trygt å gjennomføre behandlingsreiser på nyåret.

Bilde: Kansellerer alle behandlingsreiser

På grunn av koronapandemien blir behandlingsreiser til utlandet kansellert ut året. Dette har ført til at mange har mistet klimabehandling i utlandet i år.

– For alle våre program er det 2121 pasienter og 158 ledsagere til barn som ikke har fått behandlingsreiser tilbud i år. Av dem er det 15 ungdommer. sier Hilde Mogan, leder ved Seksjon for behandlingsreiser ved Oslo universitetssykehus.

Mange er berørt

Hvor mange psoriasispasienter er berørt av kanselleringen?
– Planen var å sende 392 voksen og barn og ungdom, og i tillegg 16 ledsagere til barn. Vi har i år bare sendt 92 voksne og 16 barn med en ledsager hver. Det betyr at det er 298 voksne og ungdommer som ikke har fått et tilbud i år.

Hvor mange pasienter med psoriasisartritt er rammet av kanselleringen?
– 132 pasienter.

– Hvor mange barn med eksem er berørt av avlysningen?
– 64 barn.

Måtte reise hjem i mars

Ifølge Mogan var det 16 barn med hver sin ledsager på behandlingsreise fra 27. februar til 14. mars i år. De måtte dra hjem 17 dager før den opprinnelige avreisedagen på grunn av koronavirusutbruddet.

Seksjon for behandlingsreiser vil i september eller oktober avgjøre om gruppene som skal reise i januar 2021 kan gjøre det.

Ingen av barnegruppene for atopisk eksem overflyttes til neste år.

De som søkte 15. mai i år for å dra i januar eller februar neste år, vil bli vurderte for dette hvis turene går som planlagt, opplyser seksjonen på sine nettsider.

Psoriasisgruppene

Ingen av psoriasisgruppene overføres til neste år. De personene det gjelder må eventuelt søke på nytt fordi søknadene er gyldig i kun tre måneder.

Hvis turene i januar går som planlagt, tar seksjonen imot søknader fra oktober i år.

Barn og ungdom på psoriasisprogrammet må søke innen 1. desember i år.

Revmatikergruppene

De pasientene med revmatikerlidelser, som psoriasisartritt og som skulle reist i perioden april-juni i år, overflyttes til de samme gruppene neste år.

Seksjon for behandlingsreiser opplyser at det kan blir endringer på datoer, men det vil de berørte bli opplyst opp.

Datoene er ikke klart før tidligst oktober / november. Ventelisten er også overført.

1.  mars 2021 vil seksjonen kun ta imot søknader fra revmapasienter som ikke søkte 1. mars 2020.

På nettsiden til Seksjon for behandlingsreiser finner du oppdatert informasjon

 

Tilbake