Kansellerer behandlingsreiser ut året

23.06.2020

På grunn av koronaviruset covid-19 har Seksjon for behandlingsreiser bestemt å kansellere alle turer resten av 2020.

Bilde: Kansellerer behandlingsreiser ut året

I et brev til de som skulle reise på behandlingsreise i 2020 mottok nylig et brev der Seksjon for behandlingsreiser skriver at de på grunn av koronapandemien ikke kommer til å gjennomføre noen behandlingsreiser høsten og vinteren 2020.

I brevet står det blant annet:
"På grunn av Covid-19 har Behandlingsreiser besluttet å kansellere alle turer ut året.
Mye er fremdeles usikkert vedrørende situasjonen og ingen kan si noe fremover i tid.
Folkehelseinstituttet forventer en økning i smittetilfeller i høst og i den forbindelse er det for stor usikkerhet til at vi kan sende pasienter på behandlingsreise. Vi håper situasjonen blir mer forutsigbar utover høsten og at 2021 vil gå som vanlig."

På nettsiden til Seksjon for behandlingsreiser opplyses det at seksjonen vil i september / oktober avgjøre om gruppene fra januar 2021 vil gå som planlagt.

Om de ulike gruppene

Revma voksen:

På nettsiden til Seksjon til behandlingsreiser opplyses det at gruppene for personer med revmatiske sykdommer som psoriasisartritt som skulle reist i perioden april-juni i år er overflyttet til de samme gruppene i 2021. Det kan bli små endringer på datoene, men de det gjelder vil motta nytt brev om eksakt dato og flytider i god tid før avreise. Disse datoene vil ikke være klare før tidligst i oktober / november. Ventelisten overføres også.

Seksjon for behandlingsreiser tar ikke imot nye søknader 15. september i år fordi alle gruppene i perioden april-juni 2021 er fulltegnet. Seksjonen opplyser også at søknadsfristen 1. mars 2020 for reiser andre halvår 2020 samt januar og februar 2021 flyttes til 2021. Seksjonen vil i september / oktober i år bestemme om reisene i januar og februar 2021 går som planlagt. 

1. mars 2021 vil seksjonen kun ta imot søknader fra pasienter som ikke søkte 1. mars 2020.

Revma barn og ungdom: 

Ifølge Seksjon for behandlingsreiser overflyttes ingen grupper til 2021, og man må søke på nytt for reiser i 2021 innen 1. november i år.

Psorias:

Ingen grupper for psoriasispasienter overflyttes til 2021, og man må søke på nytt fordi søknader kun er gyldig i tre måneder. Seksjon for behandlingsreiser vil i september / oktober i år bestemme om reisene fra januar 2021 går som planlagt. Dersom turene går som planlagt fra januar, tar seksjonen imot søknader fra oktober i år.

Barn og ungdom må søke innen 1. desember 2020.

Kronisk lungesykdom / atopisk eksem (KLA):

Ingen grupper med kronisk lungesykdom og / eller atopisk eksem overflyttes til 2021. Seksjon for behandlingsreiser vil i september / oktober i år bestemme om reisene fra januar 2021 går som planlagt. De som søkte 15. mai 2020 for tur i januar / februar 2021 vil bli vurdert for dette dersom turene går som planlagt.
For grupper fra mars 2021 må seksjonen ha nye søknader innen 15. november 2020.

Mer informasjon finner du på nettsiden til Seksjon for behandlingsreriser

 

 

Tilbake