Kenneth fikk bronse!

08.12.2010

Den norske spotlighteren Kenneth Waksvik tok en sterk bronseplass i kåringen av beste internasjonale "Under the Spotlight"-film. Spania tok førsteplassen, med den rørende dokumentaren om Maria Mercè Vilanova.

På Verdens Toleransedag 16. november 2010 ble det klart at Spanias bidrag gikk av med seieren i tidenes første tildeling av "Under the Spotlight"-prisen. Norske Kenneth Waksvik fikk bronseplass. Dette er en meget sterk plassering, med tanke på Norges befolkningsgrunnlag, sammenlignet med eksempelvis Spania.

Kenneth Waksvik er godt fornøyd med tredjeplassen. Norges andre nominerte bidrag, med Monica B. Kristensen, fikk en respektabel 21. plass.

Se de nominerte "Under the Spotlight"-filmene her.

Bakgrunn for "Under the Spotlight"-prosjektet
The International Federation of Psoriasis Associations (IFPA), sammen med sine medlemsorganisasjoner, har som mål å avdekke den innvirkning psoriasis kan ha på en persons liv over tid. Et bidrag til dette er filmserien Under the Spotlight. UTS er en serie med unike dokumentarer, fortalt av de som lever med sykdommen. Den første dokumentaren følger seks personer fra Danmark, Sverige og Tyskland. Filmen gir et unikt møte med disse menneskene og en sterk opplevelse av hvordan de lever med psoriasis.

Under the Spotlight ble altså initiert i tre europeiske land i fjor og nå har flere land fulgt etter med produserte dokumentarer i 2010. Resultatet utgjør en pågående dokumentarserie som synliggjør utfordringer og triumfer knyttet til det å leve med psoriasis blant mennesker over hele kloden.

I Norge samarbeider Norsk Psoriasisforbund med Abbott Norge, og totalt er det i 2010 produsert fire norske filmer, som ble publisert på Verdens Psoriasisdag 29. oktober.

Hensikten er som i de øvrige landene å sette fokus på sykdommen og hvordan det er å leve med psoriasis.

Følg Under the Spotlight på facebook.

Tilbake