Midler til koronatiltak

15.04.2020

Psoriasis- og eksemforbundet har fått midler fra Stiftelsen Dam til å lage en animasjonsfilm om håndvask i koronatiden. Interessert i å søke om støtte til koronatiltak? Ta kontakt!

Bilde: Midler til koronatiltak

Da Stiftelsen Dam nylig opprettet en støtteordning for tiltak som er aktuelle i koronapandemien, hev vi i Psoriasis- og eksemforbundet (PEF) oss rundt og søkte.

Og i påsken kom nyheten om at vi har fått midler til en animasjonsfilm om hud og håndvask.

Utgangspunktet for filmen er helsemyndighetenes råd om hyppig og grundig håndvask for å hindre smitte av koronaviruset covid-19. Dette smittevernstiltaket er utfordrende for gruppen med håndeksem eller annen problemhud på hendene. 

Animasjon

Med animasjonsfilmen ønsker vi å gi råd og tips for å ta vare på hendene når vi nå blir bedt om å vaske dem ofte og grundig. Filmen er utarbeidet av PEF sentralt i samarbeid med Animer AS, og kvalitetssikres av overlege og dermatolog Teresa Løvold Berents ved Hudavdelingen og Regionalt senter for astma allergi og annen overfølsomhet (RAAO) ved Oslo universitetssykehus.

Om ordningen

I denne ordningen fra Stiftelsen Dam behandles søknadene fortløpende med en behandlingstid på ti dager. Midlene går til tiltak rettet mot koronaviruset i størrelsesorden 50 000 - 200 000 kroner.

Det er et krav om at prosjektet er startet opp før 31.05.20 og avsluttet innen 31.12.20.

Dette er en nyopprettet ordning som er hakket mer komplisert enn stiftelsens Ekspress-ordning, men betraktelig lettere enn helseprosjektsøknadene.

Søknaden til koronaordningen sendes gjennom Survey Monkey, som er et annet program enn på de andre ordningene.

Les mer om ordningen på Stiftelsen Dam sine nettsider

Ideer?

Har dere ideer om noe dere har lyst til å realisere av koronatiltak, er det bare å ta kontakt med organisasjonsrådgiver Maren Awici-Rasmussen. Hun gir dere tilgang til systemet og oppretter søknad.

Dette gjelder både tillitsvalgte og medlemmer. PEF er en organisasjon av og for dere. De beste prosjektene er de som er ønsket av og nyttige for medlemmene våre.

Her finner du kontaktinformasjon til oss i PEF   

Foto: iStock

 

Tilbake