NPF i God morgen, Norge!

15.12.2010

Tirsdag 14. desember deltok Norsk Psoriasisforbund i God Morgen, Norge! på TV2. Spotlighter Kenneth Waksvik stilte sammen med hudlege Henning Stang og leder i PSO-ung, Hege Thommesen Mürer.

- Vi ønsker å gjøre en skjult sykdom mer synlig, sa Kenneth Waksvik til TV2 i forkant av tirsdagens frokost-TV. Like etter sending var han godt fornøyd med innsatsen. Waksvik er glad for at det rettes fokus mot psoriasis og de følgene sykdommen har for den enkeltes livskvalitet.

Kenneth Waksvik deltok i TV2-programmet som en av fire deltakere i filmprosjektet "Under the Spotlight". Prosjektet retter søkelyset mot psoriasis, og 29. oktober 2010 ble fire videoer om psoriasis med psoriasispasienter presentert her på Norsk Psoriasisforbunds nettsider. Filmprosjektet er et samarbeid mellom Norsk Psoriasisforbund og Abbott Norge AS, og hensikten bak prosjektet er å øke synligheten rundt hvordan det er å leve med en kronisk hudsykdom.

Hudlege Henning Stang fra Holdbergsplads Legesenter deltok sammen med Kenneth Waksvik i God Morgen, Norge! 14. desember, og etter sending var begge med i nettmøte på TV2s hjemmesider.

Leder i PSO-ung, Hege Thommesen Mürer ble også invitert, og hun fortalte om ungdomsorganisasjonens fotoprosjekt "Vakker med Psoriasis". Prosjektet er gjennomført i 2010 med støtte fra Extrastiftelsen Helse og Rehabilitering, og har som mål å presentere psoriasis på en ny og annerledes måte; som et vakkert landskap i huden. I forbindelse med fotoprosjektet er det blitt holdt to utstillinger, i Bergen 15.-17. oktober og på Oslo Sentralstasjon under Verdens Psoriasisdag 29. oktober. Bildene vil videre bli brukt til flere kommende utstillinger, samt i PSO-ungs nye informasjonsmateriell som produseres i løpet av neste år.

Tilbake