Psoriasisartritt: Meld deg på høstens samlivskurs!

31.01.2012

"Hvis leddene kunne snakke" er et kurstilbud for pasienter med psoriasis artritt, og deres ektefelle/samboer/pårørende. Medlemmer i Helse Midt og Helse Nord kan nå melde seg på kurs i Tromsø 29. september - 2. oktober. Deltakeravgiften er kun kroner 500,- per person. Det innvilges plass til 10 par.

"Hvis leddene kunne snakke" er et samlivskurs som gjennomføres med midler fra Extrastiftelsen Helse og Rehabilitering. Første kurs ble avviklet på Gardermoen i april 2011, mens kurs nummer to skal foregå i Tromsø. Påmelding kan gjøres i direkte her.

Det er ikke lett å leve med psoriasis artritt. Verken for den som kjenner sykdommen på kroppen, eller for ektefeller, samboere, foreldre, barn og andre som lever tett innpå. Norsk Psoriasisforbund har gjennom sine tidligere kurs fått gjentatte bekreftelser på at det kan oppstå belastninger i ekteskapet/samlivet/familielivet når den ene parten blir kronisk syk.

Belastningene kan være av både praktisk og følelsesmessig art, og vi ser at sykdomsrelaterte problemer kan få skylden for samlivsbrudd. Den kroniske sykdommen blir på mange måter samlivets ”tredje part”.

Kjenner du deg igjen? Da er du midt i målgruppen for dette kurset.

Om kurset:
Kurset går over en helg, og inneholder forelesninger fra diverse faggrupper som for eksempel revmatolog, ernæringsfysiolog, farmasøyt og psykolog/samlivsterapeut. Det vil også bli satt av tid til diskusjoner, samtaler og gruppearbeider rundt problemstillingene – og løsningene.

Vi får ofte spørsmål fra våre medlemmer om å involvere samboer/ektefelles livssituasjon mer i informasjonen vi utgir. Gjennom tidligere prosjekter har vi også sett hvordan tilrettelagt informasjon og veiledning øker kompetansen rundt egen sykdom - og derved opplevelsen av egen livskvalitet.

Når partene i et forhold har felles kunnskap om sykdommen kan det være med på å forenkle samlivet/familielivet. Det blir også lettere å takle omverdenen, når paret har en felles forståelse for hvorfor den ene ikke alltid kan jobbe like mye som før, eller ikke kan innfri andre krav fra familie, venner og samfunn.

Vi håper at alle som deltar på vårt weekendkurs kommer hjem med ”verktøy” for å mestre utfordringene.

Ønsker du å delta?

Da kan du melde deg på i skjemaet i vår arrangementskalender. Du kan også melde deg på via telefon 23 37 62 40, eller per e-post: post@psoriasis.no. Påmeldinger registreres fortløpende, og er basert på ”førstemann-til-mølla”-prinsippet.

Egenandelen på kr. 500,- dekker både reise, opphold og kurs.

Du må altså være rask for å få med deg denne unike sjansen! Det blir en hel helg sammen med ektefelle/samboer/pårørende, hvor psoriasis artritt-diagnosen får stå i fokus, og hvor dere vil treffe mange andre par med samme erfaringer og utfordringer.

Vi håper at det er mange som finner dette interessant, og vi gleder oss til å se dere!

Med vennlig hilsen

Trine Knudtzon
Prosjektleder

Tilbake