Saltvann bra mot psoriasis og eksem

03.07.2015

Det er ingen myte at saltvann er bra for deg. Blant annet har det store fordeler for huden din. Faktisk kan det virke lindrende ved symptomer på hudplager som eksem, psoriasis og ved kutt eller småskader.

Bilde: Saltvann bra mot psoriasis og eksem

- Saltet som finnes i sjøvann bidrar til å fjerne giftstoffer fra huden og fungerer som en naturlig peeling - det fjerner døde hudceller og stimulerer produksjonen av nye, forteller Grethe Marie Grimen, hudterapeut, samt rektor og daglig leder av Beauty hudpleieskole.

- Sjøvann er fullt av mineraler. Magnesium er spesielt effektivt når det kommer til hydrering, samt hudens generelle utseende, forteller hun.

følge hudterapeuten er også sjøvann antiseptisk.- Saltvann har store antiseptiske egenskaper, og er svært nyttig for å helbrede mindre sår, kutt, utslett og skrubbår. Ingrediensene som gir disse gunstige effektene er hovedsaklig salt og kaliumklorid, sier Grimen.

Sjøvann er i tillegg effektivt mot betennelser, og kan redusere symptomer og dempe smerter ved hudsykdommer som atopisk eksem, rosacea og psoriasis.

Kilde: - Saltvann bra mot psoriasis og eksem - KK

Tilbake