To nye helseprosjekt innvilget

17.12.2020

– Jeg er imponert over organisasjonene, som holder et veldig høyt nivå på prosjektene de ønsker å få gjennomført, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen.

Bilde: To nye helseprosjekt innvilget

Dette sier generalsekretæren i Stiftelsen Dam i en artikkel på nettsiden dam.no

Nervene var i spenn da Stiftelsen Dam tirsdag 15. desember offentliggjorde høstens tildeling av Helsemidler. Denne tildelingen innvilget relativt få prosjekt, og antall innvilgede prosjekt var ganske lavt. Likevel fikk PEF-ung innvilget to prosjektsøknader. Dette er vi veldig glade for.

Kreativitet i fokus

Prosjektene vi fikk innvilget er Med utslett som inspirasjon og lerret og Smør deg med hygge.

Med utslett som inspirasjon og lerret er et prosjekt hvor mennesker med hudsykdom skal utsmykkes av kroppskunster og kunstfoto skal tas. Bildene skal så stilles ut på fotoutstilling. Dette er en veldig spennende, nytenkende og gøy prosjekt med hensikt om å vise vakkerhet i det uperfekte.

Smør deg med hygge er et prosjekt med mål om å gjøre smørestundene hyggeligere, og å øke kunnskapen om diagnosen og hvorfor smøre hos barn med hudsykdom. Det skal utvikles aldersspesifikke animasjonsfilmer for å spre både hygge og kunnskap.

Mange prosjekt innvilget i 2020

Tidligere i år har vi fått innvilget flere spennende prosjekt. I vår fikk vi midler til å utvikle animasjonsfilmer og hudvennlig håndvask på flere ulike språk. Disse filmene er tatt veldig godt imot av både organisasjoner og helsemyndigheter.

I vår fikk vi midler til HS-kurs i regi av HS utvalget. PEF Viken har fått midler til prosjektet Behandle huden, så lenge som mulig! Og likepersonsutvalget har fått midler til å opprette en lavterskel chattetjeneste i 2021.

Gjennom Dam Ekspress er det innvilget midler til mestringsskoler både i Troms og Trøndelag.

Alt i alt har PEF fått innvilget ganske mange prosjekt dette annerledes-året. Vi i PEF og PEF-ung hviler ikke på laurbærbladene og fortsetter jakten på det gode prosjekt. 

Tilbake