Trim der du er

21.02.2022

Er du usikker på hvordan du skal trene og hva du bør trene? Kanskje er du over 50 år med en hudsykdom og/eller leddsykdom? Da kan prosjektet vårt Trim der du er være midt i blinken for deg.

Bilde: Trim der du er
Gjennom dette prosjektet ønsker vi å tilby gratis, tilrettelagt mosjon via treningsfilmer som du kan gjennomføre hvor du er; hjemme, i skogen eller kanskje i en park, uten krav til kostbart utstyr. Filmene vil bli publisert på vår youtube kanal og på vår hjemmeside.
 
Prosjektet er støttet med midler fra Stiftelsen Dam.
 

Hvem passer trimfilmene for?

  • Deg som er godt voksen
  • Deg som har psoriasis, atopisk eksem, HS, kornisk urtikaria eller psoriasisartritt.
  • Deg som synes det er vanskelig å vite hva og hvordan en skal trene
  • Deg som ikke liker å trene på et treningssenter
Hovedmålene med dette prosjektet er å stimulere til bevegelse, økt helse, samt sosialt samvær
 
Dette vil gjennomføres gjennom tre mål:
  1. Utvikle 3-4 treningsfilmer med tilrettelagt mosjon som kan gjennomføre der du er, uten forkunnskap eller utstyr.
  2. Tilby muligheten for å bli en treningsvenn
  3. Stimulere til lokale treningsgrupper gjennom veiledning samtale og kursing.

Treningsfilmene

Det vil filmes ulike typer trimøkter med en varighet mellom 20-45 minutter. Samtlige økter skal tilpasses ulike funksjonsnivå slik at alle skal finne øvelser som passer for seg.
 
Noen av øktene kan gjennomføres utendørs, enten i en park eller i skogen, mens andre kan gjennomføres hjemme i stuen eller ute på verandaen! Her vil vi tilby øvelser av alle slag.
 
For å kickstarte treningen skal vi ha en LIVE-stream før filmene publiseres! Her er det bare å holde øynene åpne for tid og dato.

Treningsvenn

Mange av oss lar oss motivere av fellesskap, slik at dørstokkmilen blir hakket kortere med en pliktfølelse som dytter deg ut døra! For å få til dette kommer vi til å tilby påmelding som treningsvenn.
 
Gjennom å melde seg på som treningsvenn håper vi at du kan finne en person i ditt nærmiljø som har lyst til å trene sammen med deg.
Tenk om du finner en venn for livet som kan støtte og motivere deg til å trene regelmessig? Det har jo vært veldig gøy!!
 
Påmelding som treningsvenn kommer om ikke så alt for lenge!

Lokallag

Det vil bli utviklet et konsept for at filmene skal kunne brukes i lokallag, til for eksempel trimtreff i nærmiljøet eller brukes på årsmøter. Her støtter vi oss fullt og helt på lokale ildsjeler eller styret i ditt lokallag. Hvis dette er av interesse for ditt lokallag vil dere få tilstrekkelig hjelp gjennom kursing og guider for å gjennomføre lokale trimkvelder på en trygg og fin måte.
 
Send gjerne over en epost hvis dette er av interesse for deg eller ditt lokallag.
 
Mer informasjon kommer fortløpende i løpet av våren 2022.
 
Spørsmål?
 
Ta gjerne kontakt med prosjektleder Sanna Grydeland i PEF på epost sanna.grydeland[at]pefnorge.no eller på mobil 482 53 970.
 
Foto: iStock
Tilbake