Verdens Psoriasisdag: Digitalt bilag om psoriasis

28.10.2013

I anledning Verdens Psoriasisdag 29. oktober presenterer Psoriasis- og eksemforbundet, i samarbeid med Mediaplanet, et digitalt bilag om psoriasis og psoriasisartritt.

Hele bilaget er tilgjengelig på nettstedet www.hudinformasjon.no.

Der finner du informasjon om ulike hudsykdommer, behandlingsmetoder for din hud, samt hvordan du kan forebygge skader huden kan rammes av.

Lik tilgang til behandling
Det internasjonale temaet for Verdens Psoriasisdag er i år Global access to treatment, på norsk global tilgang til behandling. Bakgrunnen for temavalget er at tilgangen til behandling for psoriasis er veldig forskjellig i ulike deler av verden. Man finner alt fra et godt behandlingstilbud i Europa, til land i Afrika hvor det knapt eksisterer noe tilbud, eller hvor legehonorarene og legemidlene er så dyre at kun et fåtall har økonomi til å betale.

Les mer om tilgang til behandling i Generalsekretær i PEF Terje Nordengens leder i bilaget.

- En del av den jeg er
34 år gamle Kristin Kjerrgård er en del av Under the Spotlight-prosjektet i 2013. I intervjuet i bilaget forteller hun hvordan sykdommen psoriasis har gjort henne til den hun er, men at hun likevel skulle ønske at hun og 120 000 andre med den kroniske hudsykdommen i Norge skulle slippe å ha den. Hun ble med i Under the Spotlight for å bidra til mer åpenhet rundt diagnosen.

– Jeg ble med på Under the Spotlight fordi jeg synes det er et veldig viktig prosjekt som jeg tror kan hjelpe andre med å være åpne om sykdommen. På denne måten når vi ut til flere mennesker som føler seg alene med sykdommen.

Hele intervjuet med Kristin Kjerrgård kan du lese her.

Med blikket rettet fremover
19 år gamle Anette Nærby fikk diagnose psoriasis som toåring. Nå er hun aktuell med PEF-ungs bokprosjekt Moments, som lanseres 6. desember.

- Jeg slet mye tidligere fordi folk så sånn på meg. Jeg ble mye mobbet, spesielt på ungdomsskolen. .(..) Jeg ble et offer, de stjal mobilen min, pengene mine, de ville at jeg skulle ha det så vondt, og de voksne var ikke så veldig mye bedre, forteller Anette åpenhjertig.

Hele intervjuet med Anette Nærby kan du lese her.

Bilaget inneholder utover dette artikler om psoriasis i hodebunnen, Statens behandlingsreiser til utlandet, biologisk behandling og forskningsnytt fra hudkongressen EADV 2013. Artiklene vil være tilgjengelige frem til 1. november.

Hele bilaget distribueres videre som annonsebilag i papirutgave med Dagbladet (distribusjon hele Norge unntatt Nordland, Troms og Finnmark) på Verdens Psoriasisdag 29. oktober.

Tilbake