Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

1. februar - frist for å søke behandlingsreise!

10.01.2013

1. februar går fristen for å søke om deltakelse på årets behandlingsreiser til Valle Marina, Grand Canaria ut. Årets opphold er fra 14.03 - 04.04. Tilbudet er gratis for ungdomsgruppen.

 Klimabehandlingen har tre hovedmål med behandlingstilbudet. Disse er;

-          Øke mestring av det sosiale samspillet med jevnaldrende

-          Øke mestring av fysisk aktivitet

-          Økt innsikt i egen kunnskap

Med andre ord, være sosiale, være aktive og få mer kunnskap. Dette skal være med på å øke livskvaliteten din. Valle Marina ligger rett ved den Norske skolen, og det legges opp til undervisning og oppfølging rundt skolearbeidet til deltakerne slik at de ikke faller etter de andre elevene på samme trinn.

Mange psoriatikere oppnår meget gode resultat av å delta på klimabehandlingen, men behandlingen anbefales ikke å kombinere med biologiske legemidler eller ciklosporin. Det er viktig at deltakerne rådfører med legen om pågående behandling skal videreføres i samme intensitet under behandlingen. Hovedkomponentene ved behandlingstilbudet er i grove trekk:

Soling og bading
Fysisk aktivitet
Undervisning om mestring og sykdommen
Ro og hvile

Ungdommene vil lære mer om sykdommen, om mat/kosthold og om aktivitet. De vil også møte andre ungdom i samme situasjon som dem selv og utveksle erfaringer.  Ungdommen vil altså kunne lære mye av hverandre, være til nytte for andre i samme situasjon og få venner for livet. Som tidligere nevnt legges det også opp til skolearbeid slik at deltakerne ikke faller etter på skolen.

Behandlingstilbudet er et gratis behandlingstilbud i regi av Rikshospitalet og deltakerne vil bli møtt av en reiseleder ved avreise fra Gardermoen. Det vil være en felles innsjekking for gruppen, og den drar kollektivt til Valle Marina. Dersom man har behov for overnatting på Gardermoen i forkant eller etterkant, overnatter man gratis på Gardermoen Airport Hotel. Dette for å tilrettelegge for deltakere fra hele landet. Deltakerne vil også bli dekket av en kollektiv reiseforsikring.

Besøk Rikshospitalets «Seksjon for behandlingsreiser» for mer informasjon og søknadsskjema. Her finner du også mer inngående informasjon om behandlingstilbudet.

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Borgenveien 66, 0373 OSLO | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram