Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

Ei hånd til Høie

fredag 15. mai 2020

FHI kom 18. mai med oppdaterte anbefalinger for håndvask i skole og barnehage. Vi er et godt stykke på vei, men ikke helt i mål. PEF-ung fortsetter å sette press på helsemyndighetene.

Bilde: Ei hånd til Høie

Vi stiller oss selvsagt bak det offentliges råd om å forhindre smitte gjennom håndvask, og er tilfreds med at det veilederne er oppdatert til en mer hudvennlig variant. Men, at skoler og barnehager ikke anbefales å ha tilføring av fukt som del av håndvaskrutinen er ikke godt nok. PEF-ung ønsker at alle skal ha tilgang på fuktighetskrem, og at påføring av kremen skal være en selvfølgelig del av rutinen, ikke noen som skjer på barnas eget initativ, slik oppdaterte retningslinjer foreslår. 

Barnehager og skolen må legge tilrette for hudvennlig håndvask gjennom å tilby parfymefri og hudvennlig produkt, også fuktughetskrem. Tid for smøring legges inn i rutinene.

Vi ønsker å visualisere at hyppig håndvask er tøft for huden, og trenger deg med på laget!

I en periode på 2 uker vil vi samler inn bilder av hender som er såre, med en kort beskrivelse. Vi håper på bilder fra folk i forskjellige aldre, livssituasjoner, farger og fasonger. Dette er en problemstilling som angår oss alle, og noen yrkesgrupper og aldersgrupper mer enn andre. Sammen lager vi en collage som overrekkes helsemyndighetene.

  • Ta bilde av hendene hvor den såre huden er synlig. Vi ønsker bilder av sår hud og eksem i ulik grad. At du opplever endringen som negativ og plagsom er godt nok.
  • Del bildet på instagram eller facebook med #EiHåndTilHøie, #koronahånd og #PEFung og/eller send bildet til maren[at]pef-ung.no
  • Lag en kort beskrivelse eks: Gjerne alder, kjønn, yrke og bosted.
  • Tagg gjerne @pefung
  • Vi håper alle som opplever en dårligere hud på hendene grunnet hyppig håndvask vil sende oss et bilde.

Relaterte saker: 
Husk hudvennlig håndvaks
Lokale råd for håndvask
Går Covid-19 ut over annen behandling?
Råd om koronaviruset 
Forsker på psoriasis og Covid-19
Kartlegger revmatikere med Covid-19
Oppdatert informasjon fra helsemyndighetene finnes på FHI.no 

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Grenseveien 99, 0663 Oslo | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram