Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

Er du ung og har fått psoriasis? - Du er ikke alene!

tirsdag 28. juni 2011

- Du er ikke alene, mange har vært gjennom dette før deg sier Elisabeth Bakken, nestleder for PSO-ung i Oslo. Bakken stilte nylig opp til intervju på vegne av Psoriasisforbundet i annonseinnstikket "Kronisk Sykdom" i Dagbladet.

Bilaget "Kronisk Sykdom" ble utgitt med Dagbladet våren 2011. Psoriasis anses som en alvorlig kronisk sykdom, og Elisabeth Bakken stilte på vegne av unge som rammes av sykdommen. Bilaget ble distribuert til ca. 500 000 lesere.

I artikkelen anbefaler Bakken alle som har psoriasis om å bli med i forbundet. Felleskap, aktiviteter og aksept er bare noen av mange fordeler som medlemmene nyter godt av, sier tenåringen.

For personer som aldri har hatt psoriasis, er psoriasisen "bare en hudsykdom", men for alle som er rammet er psoriasis så mye mer enn det.- Å få psoriasis kan være veldig traumatiserende. Huden ligger jo utenpå oss alle og derfor blir dette en veldig synlig sykdom. Jeg kjenner mange som har følt seg "spedalske", og som har låst seg inne på rommet sitt når utbruddene herjer som verst, forteller Elisabeth.

Les hele artikkelen om Elisabeth på side 10 i bilaget Kronisk Sykdom.

Hva er psoriasis?
* Psoriasis er en betennelsessykdom som fører til at hudcellene fornyes på utsatte områder en eller flere ganger i uka i stedet for hver 28. dag.
* Psoriasis forårsaker forhøyede flassende flekker på huden.
* Psoriaiss kan behandles og det finnes mange effektive behandlinger for å kontrollere sykdommen og gi de som er rammet ett bedre liv.
* Er du rammet av psoriasis er du ikke alene. Et sted mellom to og fem prosent av verdens befolkning lider av psoriasis.

Kilde: Kronisk Sykdom 1. utgave.

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Grenseveien 99, 0663 Oslo | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram