Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

Filmlansering Screwed Hud

tirsdag 1. mars 2016

Vi har laget 9. kortfilmer om oss selv. Ved starten av hver måned, de 9. siste månedene i 2016, vil en ny film lanseres på Facebook siden vår. Følg med, følg med!

Bilde: Filmlansering Screwed Hud

Kunnskap, vennskap og fellesskap

Kunnskap, vennskap og fellesskap er slagordet til PEF-ung og utgangspunktet for kortfilmene. I prosjektet Screwed Hud møter vi fem unge mennesker som snakker om hvordan det er å leve med en hud og/eller leddsykdom. Vi blir kjent med Anette, Emilie, Aleksander, Malin og Madicken. Filmstjernen våre snakker om saker som opptar dem, om hvordan det er å være annerledes fra vennene, om ekstra rutiner i hverdagen og hvor viktig og godt det er å bli forstått.

Fellesskapet gir styrke 

I første film møter vi Anette Nærby. Filmen omhandler fellesskapet vi har i PEF-ung, og den unike evnen til å forstå hverandres utfordringer. Vi har alle smilt over å ha mistet en flekk og grått over flekkene som kommer- vi har alle opplevd den der! sier hun og viser tydelig at det kan være kjedelig og tungt å ha diagnosen psoriasis. Fellesskapet gir styrke, sier Anette. 

I en annen film om PEF-ungs unike fellesskap møter vi Alexander. Jeg har aldri møtt liknende fellesskap til det jeg møter i PEF-ung sier han.
Gled dere!

Kunnskap

Malin, Madicken og Emilie snakker om de ulike diagnosene og forklarer litt rundt dem. Malin forteller om psoriasisartritt og hvordan diagnosen har formet hennes liv. Madicken forteller om sine opplevelser med psoriasis, og Emilie snakker om sitt liv med atopisk eksem og freestyle discojazz. Det går nemlig an å danse freestyle discojazz også med en diagnose som krever mye tid til stell. 

Vennskap

I filmene om vennskap får vi et gjensyn med Anette, Alexander og Malin. 

Malin forteller om vennskapet hun har til Jeanett som hun ble kjent med på behandlingsreiser. Anette møter vi to ganger. I den ene filmen snakker hun om vennskap med folk uten hudlidelser og hvordan det å ha en huldlidelse påvirker alle former for vennskap. I den andre filmen snakker hun om vennskapet med andre PEF-ungere.
Alexander deler også sine opplevelser av å bygge sterke vennskap gjennom organisasjonen.   

Vi er veldig stolte over filmene og FOLKA våre, og gleder oss til å lansere en ny film hver måned. Følg med på Facebook siden til PEF-ung og del filmene med vennene dine.
Filmene lanseres på Facebooksiden til PEF-ung, men de vil også bli publisert her på hjemmesiden vår.

Tusen takk til Extrastiftelsen som har støttet prosjektet vårt.

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Grenseveien 99, 0663 Oslo | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram