Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

Gjennomslag i nasjonal helseplan

23.09.2011

Unge funksjonshemmede har fått gjennomslag for at ungdomshelse skal tas inn den nye nasjonale helse- og omsorgsplan. - Kjempeviktig for ungdom at man nå har tatt inn et fokus på ungdomshelse i planen, sier styreleder i Unge funksjonshemmede Adrian Tollefsen.

Unge funksjonshemmede har lenge jobbet for å få ungdomshelse som et eget område i helsevesenet.

- Mange opplever overgangen fra barnehelsetjenesten til voksenhelsetjenesten som vanskelig. Mens man som barn får tett oppfølging og et helsetilbud skreddersydd sine behov, møter man i ungdomstiden et helsevesen som ikke er tilpasset unges livssituasjon og fagpersoner som ikke er forberedt på unges problemstillinger, forklarer Tollefsen.

I innstillingen viser komiteen blant annet til at det ikke finnes en egen strategi for ungdomshelse og peker på at “det bør vurderes å lage en slik strategi”.

- Dette er en svært positiv utvikling, sier Tollefsen. - Det peker i retning av at vi nå endelig kan få en debatt om ungdomshelse som handler om mye mer enn prevensjon og rus, som er det man alltid snakker om når det gjelder ungdom og helse.

- All honnør til Stortingets helse- og sosialkomité som jobbet igjennom dette, avslutter Tollefsen.

Kilde: www.ungefunksjonshemmede.no

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Borgenveien 66, 0373 OSLO | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram