Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

Kjemper for lysbehandling i Lofoten

lørdag 27. juli 2013

MarteOveraas Brit Waag og Marte Øverås er henholdsvis leder og nestleder i Psoriasis- og eksemforbundets nystartede lokallag i Lofoten. Lokallaget har cirka 40 medlemmer, og et av målene er å få etablert et lokalt lysbehandlingstilbud.

– Vi ønsket å få i gang et lokallag for Lofoten for å være med i arbeidet som forbundet sentralt gjør, og for å hjelpe de som plages av hudsykdommer. Planen er blant annet å kurse flere medlemmer til å bli såkalt likemenn. Det vil si at de får opplæring gjennom forbundet om sykdommen, og skal være personer som medlemmer lokalt kan ringe til for å spørre om ting de lurer på. Vi skal også spre informasjon og kunnskap om sykdommen. Det er lite kunnskap om psoriasis, til dels også blant leger, mener Waag og Øverås.

Hos Marte slo psoriasisen ut i ung alder, mens Britt for alvor fikk merke plagene for 12 år siden. Begge lever sine liv så normalt som mulig.

– Men det er dager da sårene verker så det er vanskelig å gå. Sykdommen vises på husholdningsbudsjettet. Det koster å kjøpe hudkremer. Og stort sett holder jeg meg unna svømmebasseng når jeg har sår, sier Waag som er lærer.

– For noen år siden var jeg innlagt en måned på sykehuset i Bodø, og fikk lysbehandling hver dag. Det hjalp. Målet er absolutt å få et slikt tilbud i Lofoten, sier Marte Øverås som også er ungdomskontakt i forbundet i Nordland.

Les hele saken i Lofotposten, publisert 27. juli 2013.

Kontaktinformasjon: Ønsker du å komme i kontakt med lokallaget i Lofoten?
Britt Waag, leder. Tlf. 950 36 960. E-post: britt.waag@gmail.com.

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Grenseveien 99, 0663 Oslo | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram