Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

Norsk Psoriasisforbund har bidratt i teateroppsetning

18.02.2008

Det har lenge vært kjent at Henrik IV hadde psoriasis, men dette har ikke vært særlig vektlagt i tidligere oppsetninger her i Norge. Dette ønsket Stein Winge å endre i denne oppsetningen, og tok kontakt med Norsk Psoriasisforbund med spørsmål om faglig assistanse på området.

Stein Winge og Det Norske Teaterets store Shakespeare-satsing dundrer videre med Henrik IV.

Dette er, ved siden av Hamlet, det mest spilte av Shakespeares kongestykker.
Det har lenge vært kjent at Henrik IV hadde psoriasis, men dette har ikke vært særlig vektlagt i tidligere oppsetninger her i Norge. Dette ønsket Stein Winge å endre i denne oppsetningen, og tok kontakt med Norsk Psoriasisforbund med spørsmål om faglig assistanse på området. Vår forbundsleder Owe A. L. Stangeland har vært i to møter med Winge og skuespillerne og fortalt om hva psoriasis er, og hvilke utfordringer det medfører å leve med denne sykdommen. Stangeland har også bistått med råd og veiledning i forhold til å sminke en psoriatiker så identisk som mulig.

Hvis du ønsker å se resultatet kan du se forestillingen på Det Norske Teater, hvor stykket har premiære lørdag 23. februar.

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Borgenveien 66, 0373 OSLO | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram