Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

Oppmuntrende julekalender @inspirasjon!

fredag 15. november 2013

oppmuntrende julekalender 2 Det går mot jul og månedens @inspirasjon er et lite tiltak for å glede andre og spre litt varme i den tiden hvor det kan være ekstra tungt å være syk eller alene.

Det er to inspirasjonskilder til månedens oppfordring. Den ene er et konkret bevis på at enkle handlinger har ringvirkninger for mennesker du ikke kjenner, men handlinger som har en enorm betydning for dem. Den andre er en konkret oppfordring til å faktisk handle!

U [takk Norge] ante ringvirkninger
Å se at egne og andres handlinger bærer frukt er fantastisk inspirerende og rørende. På mandag når vi kom på kontoret lå en enkel, men utrolig fin beskjed på kjøkkenet. Servietten er skrevet av den filippinske damen som vasker hos oss. Hun takker for at Norge hjelper hjemlandet hennes etter katastrofen og ønsket å uttrykke sin takknemlighet til oss. Å si takk var for henne viktig til tross for at vi ikke kjenner hverandre personlig. For meg ble det synlig hvor store ringvirkninger en handling kan ha. En veldig fin start på uken!

Konkret oppfordring
Etter å ha startet uken med å selv oppleve konsekvensen av en god handling, ble arbeidsuken avsluttet med en konkret oppfordring til å selv spre glede. Jeg fikk en invitasjon til å bli med i «Oppmuntrende julekalender» gjennom facebook. Konseptet er noe så enskelt som at du for hver dag i desember (1-24 des), bestemmer det for å oppmuntre noen av de rundt det. Det kan være søsken, venner, foreldre, besteforeldre eller hvem du vil. Men om mulig prøve å oppmuntre noen nye for hver dag.Enten gjennom sms, facebook, ringe eller ansikt til ansikt. 

Ventetid
Advent betyr ventetid, og den som venter på noe godt venter ikke forgjeves!
I 2012 ble kalenderens luker åpnet av over 500 deltakere, noe som tilsvarer over 12.000 oppmuntringer og komplimenter i løpet av årets mest travle tid. Til nå er over 4000 invitert til å delta i årets viktigste «gavedryss», og nytt av året er oppfordringen til å gå utover egen komfort sone og oppmuntre eller komplimentere en person du ikke kjenner! Tenk så mye glede 4000 gode gjerninger mot fremmede kan gi, og dersom 4000 tar oppfordringen vil det i advent bli utført 96.000 gode gjerninger over hele landet!

130.000 gode gjerninger
PEF-ung og PEF nok medlemmer til å gjøre over 130.000 gode gjerninger i desember! Gode gjerninger, oppmuntrende ord og støtte mange av våre medlemmer og fremtidige medlemmer trenger! Dersom alle medlemmene våre tar oppfordringen om å spre litt varme og solskinn i advent blir «ventetiden» mot sol og sommer, eller tilvenningsfasen man går gjennom som nydignostisert kanskje litt bedre!

Du er herved utfordret og oppfordret!
Jeg er med, er du?

[Inspirasjon 2]

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Grenseveien 99, 0663 Oslo | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram