Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

TED-talk @inspirasjon

15.10.2013

Månedens @inspirasjon er en oppfordring til å skape et fellesskap og en organisasjon med rom for å være akkurat slik du er.

Susan Cain: De innadvendtes makt.

I denne filmen snakker Susan Cain om å bli godtatt slik DU er, og om å skape et samfunn, arbeidsplasser, skoler og organisasjoner med takhøyde. Arenaer som tar vare på hverandre og bygges på hverandres styrke, kunnskap og egenskaper. Hun snakker om en viktig åpenhet for ulikhet og om at vekst og kreativitet skjer når vi tilrettelegger for nettopp ulikheten og har en grunnleggende aksept for hverandre. Hun snakker hovedsakelig om å skape en bredere aksept for å være introvert og i kraften som ligger i å være tro mot seg selv.

Tre oppfordringer
På slutten av filmen kommer hun med tre oppfordringer til oss som rause fellesskap og organisasjon.

Den første er å endre oppfatning om at man alltid skal jobbe kun gjennom gruppearbeid. Hun sier at hun verdsetter arena for erfaringsutveksling, diskusjon og refleksjon, og drar frem kafeen, kantina, og andre sosiale arenaer som viktig. Det er viktig å lære å samarbeide, men det er også viktig å lære å jobbe selvstendig og å stole på seg selv og sitt produkt.

Andre oppfordring er å «go in to the wilderness, and be like Buddah». Susan påpeker at det er viktig å koble av verden og holde fokus på deg selv og ditt indre med jevne mellomrom. Stikkord er selvransakelse, refleksjon og selvinnsikt. Kun slik finner du ut hva du vil og hvem du er.

Tredje og siste oppfordring Susan gir i filmen er å skape rom i livet ditt til å fokusere på de tingene du synes er gøy og som gir deg ny energi og nytt giv. Det er viktig å gjøre ting som lader batteriene dine, enten det er håndarbeid, en tur på cafe med venninner, å hoppe i fallskjerm eller en god bok.

Hvorfor? Fordi «the world needs you and what you carry!»

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Borgenveien 66, 0373 OSLO | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram