Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

Ungdomskonferansen 2011

14.11.2011

ungdomskonf2011 16 av PSO-ungs medlemmer og tillitsvalgte fra hele landet var samlet til ungdomskonferanse på Comfort Hotel Runway på Gardermoen 15.-16. oktober. Temaet for årets konferanse var "Ny livsstil - bedre helse og livskvalitet".

PSO-ung ville fokusere på kosthold, trening og sosialt samvær under årets ungdomskonferanse. Samlingen startet ved at deltakerne møttes til lunsj lørdag kl. 12.00. Praten gikk allerede da livlig rundt bordet, ettersom mange kjente hverandre fra før, og ikke hadde sett hverandre på lenge.

Ernæring ved kronisk hudsykdom
Etter lunsj ønsket leder Hege Thommessen Mürer velkommen, og fortalte litt om hva som skulle skje under konferansen. Det ble holdt en liten presentasjonsrunde, før vi lo oss gjennom avisleken for å lære hverandres navn. Så var det klart for foredrag. Ernæringsfysiolog Henriette Nerland fra Fedon Lindberg fortalte om kosthold ved psoriasis og andre hudsykdommer. Hun fremhevet blant annet viktigheten med Omega-3 Fettsyrer. I tråd med Fedon Lindbergs teorier, snakket Nerland om at det å kutte ned på inntaket av karbohydrater kan ha en gunstig effekt, både med tanke på vekt og på betennelsesdannelse i kroppen.

I tillegg snakket Nerland en god del om god tarmhelse og hvordan det kan være med på å opprettholde en god generell helse. Nerland påpekte at det er viktig å ha en jevn måltidsrytme, slik at energinivået holdes stabilt gjennom dagen, og spis gjerne 10 frukt og grønnsaker om dagen for å få i deg antioksidanter, vitaminer, fiber og mineraler. Hun anbefalte til slutt psoriatikere å ta nattlysolje, som blant annet kan hjelpe med å dempe betennelser.

Rebusløp
Etter en og en halv time med stillesitting var det tid for litt aktivitet igjen. Cockpit kommunikasjon ledet oss gjennom et rebusløp som kunne minne om "Da-Vinci koden". Vi ble delt inn i fire grupper, og rebusløpet tok oss rundt på hele hotellområdet. Vi fikk bruk for både kreativitet, samarbeid, allmennkunnskap og litt flaks. Gruppene løp i korridorene fra post til post, og blant oppgavene var puslespill, quiz og bokstavkoder. Hver post var en ledetråd for hvordan vi skulle komme til neste post, og til slutt ledet det oss tilbake til starten hvor den gruppa som kom først måtte oppgi en tallkode som vi samlet underveis. Tallkoden åpnet en lås på en kiste som inneholdt premier til vinnerlaget.

Etter denne fysiske påkjenningen hadde vi vel fortjent middag. Vi spiste godt og samlet oss etterpå til en liten quiz. Etter intens tankevirksomhet og mer godt samarbeid innad i gruppene, gikk laget «The loosers» av med seieren. Det var tett i teten og de øvrige lagene, «De übersøte pso-ungene», «Quiz-jentene» og «China chicks» var ikke langt bak vinneren. Utover kvelden ble det kortspill og skravling ut i de sene nattetimer for noen.

Zumba med Bjørn Tore
Søndag var vi tidlig oppe for frokost før vi fikk en innføring i treningsformen Zumba. Bjørn Tore Jakobsen fra World Gym fortalte litt generelt om den gunstige effekten trening har både på fysisk og mental helse. Deretter kjørte han i gang en hel time med Zumba. Vi var igjennom alt fra salsa til magedans, og tango til Bollywood. Bjørn Tore var en ypperlig instruktør, og vi hadde en lærerik og morsom time. En forfriskende start på søndagsmorgenen som ga inspirasjon til videre innsats på treningsfronten.

Etter en dusj og litt lunsj var deltakerne klare for å oppsummere helga og for å snakke litt om PSO-ung. Blant annet ble det snakket en del om Verdens Psoriasisdag, og mange av deltakerne på ungdomskonferansen skulle delta aktivt på denne dagen. PSO-ung fikk også gode innspill til neste års tema på ungdomskonferansen, så vi håper å kunne arrangere en like vellykket konferansen da. Takk for en fin helg til alle dere som deltok!

(Forfatter: Ingun Rolfsrud, organisasjonssekretær. Artikkeln stod også på trykk i Psoriatikeren nr. 4/2011).

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Borgenveien 66, 0373 OSLO | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram