"Mange av de aller dyreste medsinene kan bli byttet ut med rimeligere kopier. Det kan sikre pasienter livsviktig behandling, melder Statens Legemiddelverk. Neste år kan kopien av ett av Norges mest brukte legemidler, Remicade, bli godkjent i Europa. Medi

lørdag 8. desember 2012

Etter å ha lyttet til enkeltpersoner og pasientorganisasjoner, valgte Regjeringen å droppe det foreslåtte kuttet i Statens Behandlingsreiser til utlandet i Statsbudsjettet for 2013. - Dette er fantastiske nyheter, sier forbundsleder i PEF, Ragnar Akre-Aas.

Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre (Ap) uttalte tirsdag at argumentene om hvilken betydning behandlingsreisene har, har vært utslagsgivende for Regjeringens helomvending.

- Det er klart at hvert enkelt menneske som ikke får den turen som hadde vært bra for dem, det gjør inntrykk å høre om. Og summen av det - engasjementet og forklaringen om hva dette betyr, det var lett å ta til seg, uttalte Støre i en kommentar til NTB.

- Glad for at Regjeringen lyttet
Gleden var stor også i Psoriasis- og eksemforbundet, da nyheten kom. Forbundsleder Ragnar Akre-Aas mener det er svært gledelig at Regjeringen har lyttet til pasientorganisasjonenes argumenter: - Psoriasis- og eksemforbundet uttrykte i et brev til Stortingets helsekomite i oktober, at en reduksjon av overføringene til behandlingsreisene ville være svært ødeleggende for våre grupper, både fysisk og psykisk. Effekten av klimabehandling for psoriasis og psoriasisartritt er godt dokumentert, og behandlingen er også økonomisk forsvarlig i et samfunnsøkonomisk perspektiv. Derfor er det svært tilfredsstillende at Regjeringen har vært lydhør for våre, og de andre pasientorganisasjonenes synspunkter i denne saken.

Psoriasis- og eksemforbundet vil nå fortsette arbeidet for økte bevilgninger til statlige behandlingsreiser, både tilknyttet psoriasis, psoriasisartritt og barn med atopisk eksem. Organisasjonen vil også arbeide for at det opprettes et tilbud til voksne atopikere.

Les også:

TV2.no Regjeringen dropper kutt i behandlingsreiser

NRK.no Regjeringen dropper kutt i behandlingsreiser

VG Regjeringen dropper kutt i behandlingsreiser

Arbeiderpartiet.no 25 millioner til behandlingsreiser

Bakgrunn for saken:

Dramatisk kutt i Statens Behandlingsreiser.

Tilbake