Din hudsykdom - vårt fokus!

PEF Norge

Referat fra høstkonferansen

1. november 2013

Høstkonferanse i PEF Møre og Romsdal 20.-22. oktober.

Bilde: Referat fra høstkonferansen

I oktober 2013 holdt PEF Møre og Romsdal høstkonferanse på Håholmen Havstuer, ett gammelt fiskebruk ute i Atlanterhavet. Temaet for konferansen var ”Prosjekt Spania”, som er et prosjekt vi har jobbet med over lengre tid. Dette er ment som ett lavterskeltilbud til våre medlemmer, samt deres familier. Vi startet planleggingen for vel ett par år siden.

Det ble bestemt at en delegasjon fra PEF Møre og Romsdal skulle reise nedover, for å se på anlegg, og planlegge videre der nede. Vi reiste nedover i April til Mil Palmeras, og bodde på Palmera Beach Hotel. Her hadde vi tilholdssted hele uken. Vi fant raskt ut at dette stedet kanskje ikke var helt det vi lette etter. Vi reiste derfor inn til byen San Pedro del Pinatar. Der delte vi oss inn i 3 grupper, som hver for oss sjekket ut de forskjellige hotellene vi fant.

Vi ble omvist på hotellene, fikk se de ulike rommene de hadde å tilby og ble vist de forskjellige fasiliteter de hadde. Vi fant raskt ut at denne byen hadde det vi søkte etter. Lange, grunne, fine badestrender, flotte turalternativ, handikappvennlig , barnevennlig og sist men ikke minst gytjebad, som noen av oss prøvde, til stor glede for de andre. Vi har ut i fra besøket, bestemt oss for å satse på denne byen.

Men..

for å komme dit vi vil, kreves det mye arbeid og planlegging. Dette er ett stort prosjekt, som også krever mye penger. Vi har derfor med fått med oss Solveig Løwensprung fra Ålesund, som har arbeidet i reiselivsbransjen i mange år. Hun er med på å planlegge, kontakter hoteller og flyselskap for å hjelpe oss med å hente inn beste priser på gruppereiser. Som nevn tidligere, så er målet vårt å kunne gi våre medlemmer m/fam. et lavterskel tilbud.

Det vil si, at vi vil sponse medlemmer m/event familier for å reise til varme og sol. Det er mange som ikke får dekket behandlingsreiser, men det er mange som trenger sjø,varme og sol. Det vi jobbet med på høstkonferansen, var derfor i hovedtyngde med søknaden om midler til Extrastiftelsen. Vi arbeidet en del i grupper, samt i samlet fora. Gruppene jobbet med budsjett, brosjyreutkast og utfylling av søknad til Extrastiftelsen.

En søknad til Extrastiftelsen må være nøye beskrevet. Den har krevd mye tid, men nå tror vi at vi begynner å nærme oss ferdigstillelse av denne. Nå er håpet at Extrastiftelsen vil bevilge prosjektet vårt penger, sånn att vi kan få starte prosjektet vårt ”Egenbehandling i fellesskap”.

Både fredag og lørdagskvelden hadde vi god middag og sosialt samvær, og som alltid satt latteren løst rundt bordet. Det kjekke er at vi har med medlemmer i alle aldre, fra 20 år og opp i 70-årene. Vi trives godt sammen uansett alder.

Ha en fin vinter alle sammen!

Hilsen styret i PEF Møre og Romsdal
v/Siw Brastad

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Grenseveien 99, 0663 Oslo | post@pefnorge.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Instagram