Vil du snakke med en likeperson?

07.12.2016

Psoriasis- og eksemforbundet har likepersoner i alle landets regioner for diagnosegruppene psoriasis, psoriasisartritt og atopisk eksem.

Bilde: Vil du snakke med en likeperson?

Alle vi som sliter med en kronisk sykdom har vel av og til behov for informasjon og støtte. Behovet kan være særlig stort i startfasen når vi nettopp har fått diagnose, og når spørsmålene blir mange og livssituasjonen uklar.

PEF mener den beste støtten gis av en som har samme sykdom selv, og som har lært seg å leve med den. En slik person, som har gjennomgått noe av det samme som oss selv, kalles likeperson.

Noen å prate med

Du kan kontakte en likeperson med spørsmål om lokale behandlingstilbud, erfaring med sykdomsutviklingen, og sist men ikke minst om dine rettigheter som kronisk syk. Trenger du en å prate med kan også en likeperson være den rette.

Likepersoner i Psoriasis- og eksemforbundet har gjennomgått kurs, og deler gjerne av sine erfaringer. Likepersonenes mål er at de svarene som gis skal gjøre hverdagen litt enklere for deg som er rammet av en kronisk sykdom som psoriasis, psoriasisartritt eller atopisk eksem.

Du finner oversikt over PEFs likepersoner, inndelt etter diagnose og region, ved å gå til hudportalen.no/likeperson.

Per 1.1.2017 er likepersoner i Oppland Brit Briskelund (psoriasis), Eva Høgberget (Oppland), Jorunn Anny Fossumstuen (psoriasisartritt) og Brit Stensaker Trøen (psoriasisartritt).

Kilde: Strålen

Tilbake