Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

Malins tilbakeblikk

11. juni 2019

Med gult hår og lekende sminke fremstår Malin, leder av PEF-ung Bergen, som en selvsikker og stolt ung damen. Slik har det ikke alltid vært. Vi har fått lov til å dele en reflekterende instagrampost om redigering og selvtillit i en hverdag preget av mobbing.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PSORIASIS!! Nyskjerrig per som eg er mååtte eg jo teste kor lett det var å redigere bort psoriasis flekkene mine. Utrolig lett.😅 Samme dagen letet eg etter gammle bilder fra ungdom skulen /vidergående for å sammen ligne kor mye eg har nå vs hva eg hadde, og det var masse etter det eg husket. Men på bildene var det plettfri hud, til og med flekken eg hadde framme på leggen min som var like stor som håndflaten min var ikke å se på bildene. Tror du ikke denne frøkna her, hun som sier hun kunne ikke brydd seg om flekkene på kroppen, har siden redigering programmet picasa sin tid redigert dem bort? 🤦🏼‍♀️ Viste eg var usikker, men aldri på flekkene mine. Noe eg tydeligvis var. Men samtidig som eg skammer meg over å ha redigert dem bort, forstår eg korfor. Fikk min første kommentar på dem da eg var 10, år fra den tid til nå har eg hørt all slags kommentarer. Fra brannskade til brennkopper. Hørt kommentarer og blirr fra godt voksne folk. En som er brent fast når eg var 16år var en mann i 40årene som så på meg fra topp til tå og sa "du kan ikke gå med det der. Du ser jo jævlig ut. Skulle trodd du var blitt slept etter en bil" Da hadde eg ENDELIG tøffa meg i shorts.. For uten om dette så sleit eg med selvtilitten og alltid hørt siden barneskolen at eg var feit.🤷🏼‍♀️ Så denne kommentaren hjalp jo ikke. Husker mitt første panikk anfall i 10.klasse, der eg ikke kunne gå med kvit lang arma genser fordi armene ikke var lang nok og frykten for å dulte i noe som gjorde at eg kom til å blø igjenom var stor. For gjett om eg viste at da kom noen av mobberne til å kommentere på det. Det at eg alltid har tenkt så lett på psoriasisen min fordi det er den eneste huden eg har hatt og trodde eg faktiak aldri tok til meg kommentarene om dem og så oppdage at jo søren meg og. Tilleg til mobbing psykisk og fysisk så hadde kommentarer om kor ekkel huden min var og at eg måtte dekke meg til av hensyn til andre, kor kvalmendes det var, at eg var pen men synd at eg hadde flekker og var feit🤷🏼‍♀️ Så, er rimelig irritert over hvor mye disse kommentarene lagde støkk i meg. Uten at eg har tenkt over hvor mye dem har styrt meg. Så vær så snill, TENK deg om før du kommenterer.

Et innlegg delt av Malin L A //JentaMi💋 (@angeltveitmalin)

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Grenseveien 99, 0663 Oslo | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Instagram