Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

Konkurranse!

fredag 22. juni 2018

Vi behøver din hjelp! I juli ønsker Psoriasis- og eksemforbundet Ung, PEF-ung, å fylle instagram med bilder av affisert hud. Mange med utslett, være seg psoriasis eller eksem, synes sommeren er en spesielt vanskelig årstid. Andre kler av seg og viser hud. Man vet at det er viktig å behandle seg med sola, men egne eller andres erfaringer med vonde spørsmål, blikk som stirrer og folk som går i halvsirkel rundt deg, gjør det vanskelig å slippe sola til. Det gjorde det ekstra vondt at Instagram i begynnelsen av året gjorde det umulig å søke opp bilder av affisert hud med psoriasisrelaterte emneknagger.

Bilde: Konkurranse!

#psoriasis #ladblomstre

Etter internasjonalt press gjorde Instagram #psoriasis søkbar igjen, men bildene som tidligere var søkbare under #psoriasis er ikke blitt søkbare igjen. Søker man på emneknaggen får man stort sett opp irrelevante bilder. Vi vil se hud! Vi vil vise at hud med psoriasis er like naturlig og flott som hud uten. At det er mange andre som har det som deg. At du ikke er alene!

Nestleder i PEF-ung Bergen, Malin, sammenligner i filmen ScrewedHud psoriasisen med blomster. Å sammenlikne utslettet med blomstrende blomster, synes styret i PEF-ung er et vakkert og positivt bilde. De mener bildet passer bra fordi blomster trenger sol, noe som utslett ofte også gjør. PEF-ung ønsker derfor å benytte emneknaggene #ladblomstre i tillegg til #psoriasis.

Hvorfor juli?

Vi vet at Norge stopper opp i «juli». Vi vet også at presset på å kle av seg på stranda er størst da! Vi vet at det at kontorlokaler og skolebygg stenger betyr at man får større prestasjons og profileringsbehov i sosiale media. Derfor tenker vi at det er ekstra viktig at søk på emneknaggen gir gjenkjennende bilder i nettopp juli.

Slik blir du med!

Styret i PEF-ung inviterer derfor deg med på et stunt. Vi ønsker å normalisere hud med utslett og ber deg med på laget. Dersom alle med utslett deler minst ett bilde hver vil vi nå så utrolig langt! Vi utfordrer deg altså til å dele ett bilde av affisert hud med følgene fire hashtagger: #psoriasis #ladblomstre #PEFUNG #SK2018. Tagg oss gjerne med @pefung så regrammer vi. At det kan være vanskelig å dele bildet på egen instagram vet vi. PEF-ung deler derfor bilder anonymt hvis du sender bildet til oss på PM enten på Facebook eller instagram. Har du lukket profil men ønsker å dele bildet med verden kan du også sende det til oss så deler vi og krediterer!

Med emneknaggene #psoriasis og #ladblomstre vil altså PEF-ung synliggjøre stigma og at mange synes det er vanskelig å vise hud med utslett. PEF-ung vil også gi en premie til et utvalgt bilde som er tagget med #PEFUNG og/eller @PEFUNG!

Premien for deltakelse er et PEF-ung gymnett, boka Moments og ett par solbriller med PEF-ung logo. Vi trekker ett tilfeldig bilde blandt alle bildene som er merket med emneknaggen #psoriasis og #PEFung. Jo flere bilder, jo flere lodd. 

Les artikkelen Blås liv i Psoriasis for mer informasjon.   

Foto i bildekarusell f.v: Fame fotografene, Marte Øverås og Malin L. Angeltveit

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Grenseveien 99, 0663 Oslo | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram