Det finnes mange ulike behandlinger for psoriasisartritt (PsA).

I tidlig fase behandles psoriasisartritt med kortison og andre medikamenter som demper immunsystemets tendens til å lage betennelse (DMARDs).

I milde tilfeller er vanlige betennelsesdempende medisiner tilstrekkelig (NSAIDs). Kortison kan gis som tabletter, injeksjon i muskel (som virker på hele kroppen) og injeksjon i ledd.

De som er hardest rammet, kan behandles med såkalte biologiske medisiner (selektive immunmodulatorer), en gruppe legemidler hvor en manipulerer en liten del av immunforsvaret. Biologiske legemidler har gitt nye behandlingsmuligheter, som har ført til en kraftig forbedring hos de pasientene som ikke har tilstrekkelig effekt av andre sykdomsdempende medikamenter.

Redusere symptomer

Behandlingen av psoriasisartritt har som siktemål å redusere symptomer og leddsmerter, dempe leddbetennelse og bedre funksjonen, slik at pasientens arbeidsevne og livskvalitet i størst mulig grad opprettholdes.

Behandlingen er et samspill mellom fastlege, dermatolog, revmatolog og ofte fysioterapeut og ergoterapeut.

Behandlingsreise

Barn, ungdom og voksne med revmatisk inflammatorisk leddsykdom, som psoriasisartritt, kan søke behandlingsreise. En behandlingsreise innebærer et tre eller fire ukers behandlingsprogram i et varmt og solrikt klima. Behandlingen kan bestå av gruppetrening på land og i basseng, individuell fysioterapi, soling, undervisning og helsefaglig oppfølging.

Du finner mer informasjon på våre sider om klimabehandling  og på nettsiden til Seksjon for behandlingsreiser ved Oslo universitetssykehus