Rådgivningstjenesten

På vår rådgivningstjeneste får du som er medlem snakke med en av våre rådgivere.

Åpningstider:

Mandag - fredag: kl. 9.00-15.00 (Rådgiverne er tilgjengelige på litt ulike tidspunkt. Sjekk når den rådgiveren du ønsker å kontakte er tilgjengelig under informasjonen om rådgiveren).

Møt våre rådgivere:

Katrine Eikeland

Katrine jobber som helsefaglig rådgiver i Psoriasis- og eksemforbundet. Hun er utdannet sykepleier og har bred kompetanse innenfor hudområdet. Hun har blant annet erfaring fra Sengepost hudsykdommer på Rikshospitalet og Behandlingsreiser.

Hvis du trenger en å prate med, eller har spørsmål du lurer på om din hudsykdom kan du ta kontakt med Katrine. Du kan også ta kontakt hvis du har spørsmål om hudbehandling, hvordan navigere i helsevesenet eller ved andre henvendelser rundt det å ha en hudsykdom.

Hudsykdom kan påvirke livskvaliteten i stor grad, og det er vanlig å oppleve utfordringer rundt det å leve med en hudsykdom. Ta kontakt med Katrine dersom du har behov for veiledning, råd eller støtte i forbindelse med din situasjon.

Katrine er tilgjengelig mandag og tirsdag 9:00 - 15:00 og torsdag 10:00 - 14:00.

Epost: raadgivning[at]pefnorge.no
Telefon: 477 89 164

Thea Kristine Lande

Thea jobber som rådgiver organisasjon og helsefag i Psoriasis- og eksemforbundet. Hun har en mastergrad i folkehelse fra NTNU i Trondheim. 

Thea er spesielt interessert i kosthold og syns det er fascinerende hvor mye kostholdet vårt kan påvirke hvordan vi føler oss - både fysisk og psykisk. Hun kan for eksempel hjelpe deg med å konkretisere kostholdsrådene, gi enkle og praktiske kostholdstips eller motivere deg til å endre vaner.

Ta kontakt med Thea dersom du lurer på noe om kosthold eller har spørsmål knyttet til helse og livsstil. Du kan også ta kontakt med Thea om du bare ønsker noen å prate med. 

Thea er tilgjengelig mandag - fredag 9:00 - 15:00.

Epost: raadgivning[at]pefnorge.no
Telefon: 452 04 801

 

Sanna Grydeland

Sanna jobber som prosjektleder og idrett- og treningsrådgiver i Psoriasis- og eksemforbundet. Hun har en mastergrad i idrettsmedisin fra Norges idrettshøgskole i Oslo.

Sanna er spesielt interessert hvordan trening og aktivitet kan forbedre den fysiske- og psykiske helsen. Ifølge henne er det så lite som skal til før en kjenner en merkbar endring. Dessuten mener hun at det er viktig at treningen er tilpasset den enkeltes hverdag, hvor hver dag og hver uke er forskjellige. Sanna kan hjelpe deg med å konkretisere dine mål, gi enkle og praktiske treningstips eller motivere deg til å endre dine vaner.

Ta kontakt med Sanna hvis du lurer på noe om fysisk aktivitet, trening og helse. Hvis du lurer på hvorfor og hvordan du bør trene, trenger tips og motivasjon eller kanskje bare trenger noen å snakke med, er Sanna personen å kontakte.

Sanna vil besvare dine spørsmål innen to virkedager

Epost: raadgivning@pefnorge.no
Telefon: 482 53 970

Om rådgivningstjenesten

Tjenesten er en fortrolig og taushetsbelagt samtale mellom deg og rådgiver. Denne rådgivningstjenesten er ikke, og kan ikke være, en erstatning for legebesøk.

Tjenesten er åpen for alle medlemmer i Psoriasis- og eksemforbundet og PEF-ung.

(NB! All informasjon behandles konfidensielt, og slettes etter tjenesten er gjennomført og levert)

Eksempler på spørsmål som er blitt stilt våre rådgivere:

 • Koronavaksinen og kronisk sykdom
 • Behandlingsreiser
 • Økonomiske rettigheter
 • Nydiagnostisert – hva nå?
 • Lokalbehandling
 • Lysbehandling
 • Spørsmål om utredning av Psoriasisartritt
 • Risiko for andre sykdommer ved Psoriasis
 • Hvordan begynner å trene
 • Mestring av smøring
 • Kroppsbilde

NB: Dette er kun eksempler på hva andre har tatt kontakt for. Ring oss om det du måtte lure på!