Dam-støtte til flere prosjekter

16.08.2023

Vi har fått midler fra Stiftelsen Dam til to nye prosjekter. Midlene går til HS-seminar i Trondheim og produksjon av hudsykdommer og psykisk helse.

Bilde: Dam-støtte til flere prosjekter

Etter stor suksess tidligere år, blir det i år igjen seminar for medlemmer og pasienter om hidradenitis suppurativa (HS). Denne gangen gjennomføres HS-seminaret i Trondheim helgen 13.-15. oktober.

Bredt HS-program

Seminaret har et bredt og sammensatt program, som er innom både rettigheter, søvn, kosthold og fysisk aktivitet, samt sårstell og foredrag med hudlege.

Følg med på våre nettsider og i sosiale medier for mer informasjon og påmelding.

HS-seminaret gjennomføres med støtte fra Stiftelsen Dam.

Brosjyre om psykisk helse

Psoriasis- og eksemforbundet har også fått Dam-midler til å produsere en brosjyre om hudsykdommer og psykisk helse. Forbundet har vært opptatt av denne tematikken de siste årene, og blant annet derfor arrangere vi en fagkonferanse lørdag 28. oktober. Konferansen er også støttet av Stiftelsen Dam.

Les mer om fagkonferansen her

Tanken bak å lage en brosjyre om psykisk helse, er å nå enda bredere ut. Brosjyren vil inneholde god informasjon om tematikken, samt hvordan man kan få hjelp. Målgruppen er både pasienter og pårørende.  

– Ved å utarbeide en brosjyre som pasienter kan ta med seg i hånda og lese hjemme i ro og fred, vil ha stor effekt. Dette er en tematikk som krever opplæring og informasjon over tid, og det å kunne ha noe håndfast har stor betydning. I tillegg vil brosjyren kunne peke pasienten i retning av mer informasjon og hjelp til den situasjonen man opplever. For individet vil dette ha stor betydning, sier Mari Øvergaard, generalsekretær i Psoriasis- og eksemforbundet.

Årets høstplaner

Psoriasis- og eksemforbundet har mange planer for høsten, og det blir en travel høst. 

Her finner du et utvalg av årets høstplaner

 

Tilbake