Den vanskelige sommerkroppen

28.06.2016

«Skam, fordi det var min første sommer som psoriatiker, som menneskelig leopard. Jeg skammet meg over mitt nye jeg. Kroppen min var dekket av røde flekker; et uvant speilbilde å forholde seg til når mine første 21 år hadde vært plettfrie, langt innenfor skjønnhetsidealet samfunnet har prentet inn i oss gjennom silkeglatt og feilfri hud på utallige magasinforsider.»

Bilde: Den vanskelige sommerkroppen

Slik begynner SuperMarie, Marie Brudevold, blogginnlegget «den vanskelige sommerkroppen». Det er nå er det fem år siden hun opplevde sitt første utbrudd med psoriasis, en diagnose som brakte mange nye følelser frem i lyset. Hun har kjente på alt fra usikkerhet, frustrasjon og ensomhet til styrke og stolthet. I innlegget beskriver hun hvordan hun opplevde sin nye «leopardhud».

«Jeg kjente på usikkerhet, fordi det å dele erfaringer fra en hverdag med psoriasis via en blogg er èn ting, da sitter du selv med kontrollen, men når du trer ut i offentligheten i det virkelige liv mister du plutselig all styring på hva det er folk får se. Du kan ikke lenger med bildetekst forklare at det flekkete utseendet ditt skyldes en kronisk hudlidelse som ikke er smittsom, at det er helt ufarlig å være nær, du er pent nødt til å la alle tenke sitt, og den tanken i seg selv er selve utgangspunktet for denne usikre vaklingen foran en sommer full av prikker. Hva vil de tenke? Syns de jeg er ekkel? Er jeg ekkel?»  spør SuperMarie seg selv i blogginlegget. Vil du vite hva hun konkluderer med må du lese bloggen hennes. Det kan du lese her.  

 

Bildet er tatt av Marie Brudevold og hentet fra SuperMarie.net 

Tilbake