Er hudpasienter en risikogruppe?

12.03.2020

Har du en kronisk hudsykdom eller psoriasisartritt? Det betyr ikke at du er i en risikogruppe ved koronasmitte på grunn av diagnosen din.

Bilde: Er hudpasienter en risikogruppe?

Hvis du har psoriasis, psoriasisartritt, atopisk eksem, hidradenitis suppurativa (HS) eller kronisk urtikaria, betyr ikke det at du er i en risikogruppe bare på bakgrunn av diagnosen.

Hvis du benytter biologisk behandling eller immunmodulerende behandling (immunsupressiva) som reduserer immunforsvaret ditt, vil du være i en risikogruppe og da bør du etterleve smitterådene fra Folkehelseinstituttet.

Her finner du smitterådene for risikogruppene på nettsiden til Folkehelseinstituttet  

På helsenorge.no finner du også informasjon om koronavirus

Informasjon fra FFO

Psoriasis- og eksemforbundet er medlem av Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO), som fremhever at mange våre gruppene som er medlem i FFO er spesielt utsatt.

Her kan du laste ned FFOs informasjon om koronasmitten

Internasjonalt om koronaviruset

Det internasjonale psoriasisforbundet (IFPA) forteller det ikke er noen spesielle direktiver for personer med psoriasis og psoriasisartritt, og forbundet fremhever at det beste rådet er fortsatt å opprettholde god hygiene som å vaske hendene godt, vise hensyn når vi hoster og unngå å ta oss i ansiktet.   

Her kan du laste ned informasjonen fra IFPA

Paraplyorganisasjonen for europeiske psoriasisorganisasjoner, EUROPSO, minner om i sin informasjon til medlemsorganisasjonene at det er viktig å henvende seg til nasjonale helsemyndigheter for å få oppdaterte opplysninger om situasjonen.

Her kan du laste ned informasjonen fra EUROPSO

 

 

Tilbake