Extratildelingen 2014

25.11.2014

Under ExtraStiftelsens tildeling 25. november ble PEF Oppland og PEF Drammen de store vinnerne med full uttelling på sine søknader. Totalt ble ca. 230 millioner fordelt av årets tippeoverskudd.

Også i år fikk PEF tildelt midler fra Extrastiftelsen Helse og Rehabilitering. Totalt ble det kr. 280 000 til prosjektene «Huden det viktigste du har», «Sola i Valdres» og «Ledd og hud – Herregud». Også det 3-årige forskningsprosjektet om psoriasis og hjerte-karsykdommer, med økonomisk ramme på 680 000 kroner, videreføres.

To hudskoler

Oppland og Drammen kan dermed i 2015 invitere til kunnskaps- og mestringsprosjektene «Huden det viktigste du har» og «Ledd og hud - Herregud». Begge prosjektene er «hudskoler», dvs. et helgekurs med formål om å gi bedre kunnskap om egen diagnose, egenpleie og hvordan mestre livet med diagnosen best mulig. Vi oppfordrer deg som er medlem i Oppland eller Drammen om å benytte deg av tilbudet, og søke kunnskap om diagnosen som er en del av livet ditt.

«Sola i Valdres»

Dersom du er en av de 120 som benytter deg av lysbehandlingstilbudet i Valdres, har du god grunn til å smile. PEF Oppland fikk nemlig innvilget kr. 150 000 til å oppgradere og utvide tilbudet ved Valdres Distriktsmedisinsk senter i 2015.

Nytt år, nye muligheter!

At flere prosjekt ikke ble innvilget i år, betyr at det allerede foreligger flere gode søknader vi kan finpusse på og søke om igjen neste år. PEF Drammen og omegn fikk først avslag på sin søknad i 2013, men gjorde altså lurt i å søke på nytt i år. Det er mange prosjekt som innvilges andre eller tredje gang det søkes på. Stå derfor på, og fortsett å jobbe systematisk og godt. Ingenting kommer gratis og øvelse gjør mester. Begynn på neste års søknad allerede nå, kanskje blir det deres lokallag som trekker det lengste strået i 2015!

Se hele oversikten over ExtraStiftelsens tildeling for 2014 her.

Tilbake