FHI endrer vaskerådene

18.05.2020

Folkehelseinstituttet endrer sine råd for håndvasking, slik at den blir mer skånsom.

Bilde: FHI endrer vaskerådene

Psoriasis- og eksemforbundet har påpekt i flere sammenhenger hvor viktig det er å legge opp til hudvennlig håndvask i barnehager og på skoler under koronapandemien.

Vi har blant annet i samarbeid med Norsk forening for dermatologi og venerologi (NFDV) om anbefalinger som vi har sendt til norske helsemyndigheter. 

Etter påtrykk endrer nå Folkehelseinstituttet (FHI) håndvaskrådene sine, slik at de blir mer skånsomme. 

Her finner du FHIs nye råd

Fornøyd generalsekretær

Generalsekretær Mari Øvergaard i Psorisias- og eksemforbundet er glad for at FHI endrer rådene.

– Helt siden norske helsemyndigheter iverksatte smittevernsregelen om hyppig håndvask i 13. mars, har vi vært opptatt av å få frem hvor viktig det er å legge til rette for hudvennlig håndvask. Vi er bekymret for at håndeksem og andre hudproblemer på hendene vil blomstre, og spesielt hos barn som nå må vaske hendene sine mye oftere enn før pandemien, sier hun.

Selv om Øvergaard er fornøyd med endringene, skulle hun ønske at FHI også hadde tatt med rådet om å tilby fuktighetskrem. 
 
- Vi hadde selvsagt sett at det ble formidlet ett eller flere råd om å tilby uparfymert og fet fuktighetskrem. Dette inngår i PEFs råd for skånsom og hudvennlig håndvask, og vi vil fortsette å jobbe for å formidle dette, sier Øvergaard.

Her kan du lese våre og NFDVs anbefalinger til hudvennlig håndvask

 

Tilbake